ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Oranje zaalvrouwen verliezen van zichzelf

4 min read

Minsk – De Nederlandse zaalvrouwen hebben zich vanmorgen niet van hun goede kant (kunnen) laten zien in de laatste groepswedstrijd van de Hoofdronde. Tegen Hongarije werd uiteindelijk een (onnodige) 1-3 nederlaag geïncasseerd, waarbij het laatste doelpunt van Hongarije m.i. alleszeggend is/was voor de hele wedstrijd.

Nederland begon echter goed aan de wedstrijd, want in de eerste minuut creëerden ze gelijk een goede kans. Vesna werd middels een mooie lob van Laura bediend aan de zijkant en legde de bal gelijk breed op de mee opkomende en vrijstaande Nancy. Echter, haar vizier stond nog niet op scherp waardoor het 0-0 bleef.

Kort daarna werd een aanval van Nederland voor het doel van Hongarije afgeslagen en kon Hongarije al counterend voor gevaar zorgen, maar gelukkig had de speelster van Hongarije haar vizier ook (nog) niet op scherp, waardoor –mede door goed verdedigend werk van Vesna– het puntertje naast het doel belandde.

Even hierna werd een aanval van Nederland net over de middenlijn door Hongarije afgeslagen en werd er een 3-2 overtal situatie gecreëerd. Maar ook de speelsters van Hongarije faalden, mede omdat een speelster de bal niet gelijk onder controle kreeg en Danielle het schot nog tot corner kon verwerken. Uit deze corner werd een goede schietkans gecreëerd, echter het schot ging nipt naast.

Hierna brak er een periode van plm. 10 minuten aan waarin weinig noemenswaardig gebeurde. Beide teams hebben in deze periode namelijk geen enkele aanval kunnen opzetten waarbij een kans werd gecreëerd en dat is toch wel pijnlijk om dat op dit niveau te constateren. De laatste 5 minuten van de eerste helft waren dan ook een “verademing”. Beide teams kregen goede mogelijkheden om de score te openen, maar de 0-0 stand bleef staan.

Na rust gelukkig een frisser en actiever ogend Nederland, wat al snel resultaat had. In de eerste minuut was het Vesna die de score opende, middels een afstandsschot dat niet goed door de keepster van Hongarije werd beoordeeld: 1-0. Helaas was mijn vreugdedans van korte duur, want hierna viel Nederland weer terug op het niveau eerder. In de 26e minuut was het doelpunt van Hongarije bijna identiek aan die van Nederland. Een kort genomen intrap werd vervolgd met een verrassend schot op doel, waarbij de bal in de verste hoek belandde en Anna niet (geheel) vrijuit ging.

Hierna volgden heen en weer kansjes. In de 33e minuut werd een aanval van Nederland afgeslagen en kon Hongarije counteren. In plaats van door te dekken bleven Arte en Vesna staan waar ze stonden, waardoor de bal uiteindelijk –tot tweemaal toe– ietwat gelukkig bij de aanvalster van Hongarije bleef “hangen” en zij uiteindelijk het beslissende “tikje” kon geven: 1-2.

Nederland moest nu komen en ging dan ook powerplay spelen (verrassend met de “keepster” in de voorste linie), maar het baltempo was te laag, waardoor Hongarije niet in de problemen kwam. En dan zie je ook vaak dat het powerplay team wordt afgestraft op hun falen, al was het 3e en laatste doelpunt van Hongarije wel een die bij het algemene beeld van de wedstrijd paste. Een “kluts”bal ging richting doel en “keepster” Lotte wilde de bal oprapen, echter was net te laat, waardoor de bal tussen haar benen doorrolde…in doel: 1-3.

Concluderend moet ik helaas stellen dat er nog heel wat moet gebeuren, willen de zaalvrouwen een rol van betekenis gaan spelen op Europees niveau. Uiteraard kunnen/zullen ze het niveau van enkele landen (o.a. Spanje, Italië en Portugal) niet/nooit halen, maar Hongarije is toch wel een team dat je in de toekomst onder je moet zien te houden.

Desalniettemin een mooie uitdaging voor zowel staf als speelsters, want ik weet/snap ook wel dat niet alles ineens top kan zijn. Daar gaan heel wat trainingsuren aan vooraf en die zijn (helaas) in ons kikkerlandje niet vaak aanwezig.

Scoreverloop:
’21 1-0 Vesna Veltrop
’26 1-1
’35 1-2
’40 1-3

Startopstelling Nederland:
Anna Reitsma (K), Nancy Loth, Laura de Groen, Arte Brueren en Vesna Veltrop (C).

Wisselspelers:
Bianca Troost (K), Daniëlle Kortlever, Aaike Verschoor, Zoyla Brendse en Lotte Hopman.

–Voor meer informatie over het EK Futsal Vrouwen verwijzen wij u graag naar de pagina EK Futsal Vrouwen

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK