Overleden VIOD-trainer Gideon van Ligten in TV-programma ‘Ik mis je’

Op 9 oktober 2013 maakte Gideon van Ligten een einde aan zijn leven. Het overlijden van de mateloos populaire trainer van het succesvolle vrouwenteam van voetbalvereniging VIOD sloeg destijds in als een bom.

De bevlogen coach van VIOD VR1 was een belangrijke factor achter het succes van dit team. Onder zijn hoede werd VIOD VR1 twee keer achter elkaar kampioen en promoveerde hierdoor naar het op één na hoogste amateurniveau. Daarnaast won het de landelijke KNVB-beker en kroonde zich tot beste beachsoccerteam van Nederland.

Ook in de zaal regen de VIOD-vrouwen in die periode vele successen aan elkaar. Zijn vakmanschap werd o.a. beloond met een nominatie bij de Verkiezing Coach van Jaar (2012). Hij eindigde uiteindelijk als tweede nog voor de huidige bondscoach Sarina Wiegman.

In zijn laatste levensjaar zorgde hij nog voor de promotie van de zaalvrouwen van G.S.F.V. Drs. Vijfje naar de Eredivisie Vrouwen; een promotie die hij helaas zelf niet meer mee heeft mogen maken.

Het EO-televisieprogramma ‘Ik mis je’ schenkt op zaterdag 13 maart a.s. op NPO2 om 19.15 uur aandacht aan Gideon van Ligten. Presentatrice Marleen Stelling spreekt op de begraafplaats in Molkwerum met de toenmalige teammanager Jouke Dantuma die met gemengde gevoelens terugblikt op het plotselinge overlijden van zijn vriend.

Zondag 14 maart a.s. wordt op dezelfde zender om 08.55 uur het programma herhaald.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK