ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Portugal een maatje te groot voor Oranje Futsalvrouwen

2 min read

”Dit was een goede graadmeter. We wilden graag weten waar we staan”, zei Niña George na de 6-0 nederlaag van Oranje Futsal tegen Portugal. De zaalvoetbalvrouwen waren duidelijk een maatje te klein voor de Europese topploeg. ”Zij zijn wat verder.”

Bron: OnsOranje

De Nederlandse zaalvoetbalsters spelen de oefenduels in Luso in voorbereiding op de Main Round, die volgende maand tot een eerste deelname aan een EK moet leiden. Nederland zit in een groep met Rusland, Hongarije en Wit-Rusland. De wedstrijden worden van 19 tot en met 24 oktober gespeeld in Wit-Rusland. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de eindronde, die slechts vier landen telt.

Ondanks de forse nederlaag was het een heugelijke dag voor Zoyla Barendse en Daniëlle Kortlever. Het duo kwam voor het eerst in actie voor Oranje. 

Aan de bak

In Luso kon Oranje dinsdagavond tijdens de oefenwedstrijd vol aan de bak tegen de Portugezen. En dat is niet verwonderlijk, gezien het verschil in trainingsarbeid, wist ook coach George op voorhand. ”Zij trainen zes keer in de week, zijn bijna allemaal full-prof. Bij ons trainen de speelsters op een uitzondering na één keer per week bij hun club.”

Het verschil in trainingsuren liet zich al snel voelen. Want in no-time stond de thuisploeg met 3-0 voor. Halverwege was het zelfs al 5-0. 

Schade beperkt

Toch bleef de schade in het vervolg beperkt. Er viel nog één treffer. ”Portugal is een stapje verder, dat wisten we ook wel. Toch heb ik ook goede dingen gezien. Zo kwamen we een aantal keer goed onder de druk uit en creëerden we verschillende kansen”, zei George.

Woensdag staat de tweede oefenontmoeting op het programma. Dan wacht opnieuw – ongetwijfeld – een zware beproeving.

   

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK