Reserves van Groene Ster Vlissingen winnen ook in eigen huis van de reserves van FC Eindhoven Futsal

0 0
Leestijd:2 Minuten, 10 Seconden

VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft goede zaken gedaan. De beloften waren in de eigen Sporthal Baskensburg met 5-0 te sterk voor FC Eindhoven 2. Door deze zege klimt het tweede naar de zesde plaats in de Topklasse C. Voor de Vlissingers waren Ufuk Kahveci (2x), Amran Dahraoui, Yassine Bouzambou en Aron Schreuder trefzeker.

Bron: Groene Ster Vlissingen

Het tweede begon geconcentreerd aan het treffen met de gasten uit de Lichtstad. De bezoekers kwamen zonder wissels, maar ook de thuisploeg kende een hoop afwezigen. Groene Ster 2 speelde heel volwassen, stond verdedigend goed en schakelde bij vlagen razendsnel om. Zo kreeg de thuisploeg meteen in de beginfase al een aantal goede kansen via Aron Scheuder en Amran Dahraoui, maar leidde nog niet direct tot treffers.

De bezoekers probeerden het spel te maken, maar wisten niet echt een vuist te maken. En als ze er dan doorheen kwamen, stond de wederom uitstekende keeper Rowin van ’t Westende in de weg. Groene Ster kreeg gaandeweg de eerste helft steeds meer grip op de wedstrijd en ook meer kansen. Via de beste man in de zaal, Ufuk Kahveci, werd de score geopend. Kahveci haalde hard uit met zijn fameuze linker; 1-0. De thuisploeg wilde nog voor de rust de wedstrijd naar zich toe trekken, maar inzetten van aanvoerder Romeo Goelaman en Aron Schreuder werden gekeerd door de Brabantse doelman.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld. Groene Ster speelde zeer gedisciplineerd en gaf nauwelijks kansen weg. Meteen na de rust werd de score verdubbeld. Een splijtende pass van Ufuk Kahveci op Yassine Bouzambou, die zichzelf knap vrij speelde en de bal terug legde op Kahveci, die met buitenkant links de bal in de bovenhoek toverde; 2-0. De gasten leken even van slag, want niet veel later sloeg de thuisploeg opnieuw toe. Via een mooie aanval over meerdere schijven zorgde Amran Dahraoui met een harde punter voor de 3-0.

Vanaf dat moment kreeg Groene Ster veel kansen om verder weg te lopen van FC Eindhoven. De Brabantse doelman kon zich een aantal keer fraai onderscheiden, maar had geen antwoord op de inzet van Yassine Bouzambou. De zoveelste Vlissingse aanval over meerdere schijven betekende de 4-0. Het duel was definitief gespeeld. De bezoekers gingen vol voor de eretreffer, maar Groene Ster bleef tot aan het einde goed geconcentreerd. Het slotakkoord was voor sluipschutter Aron Schreuder, die op aangeven van Ufuk Kahveci voor de 5-0 eindstand zorgde.