Sterk acterend Westerkwartier wint van debutant/concurrent DOSKO

LEEK – Het waren enerverende weken voor doelman en aanvoerder Erwin Heidinga van vv Westerkwartier. Allereerst vroeg hij op romantische wijze – succesvol- zijn vrouw ten huwelijk om kort daarop een corona besmetting op te lopen. Hij herstelde echter razendsnel en stond vrijdagavond in Sportcentrum Leek een dijk van een wedstrijd te spelen.

Bron: VV Westerkwartier

Het lukte nieuwkomer DOSKO uit Emmer-Compascuum maar één keer Heidinga te passeren en dat resulteerde in een zeer verdiende 5-1 overwinning voor de thuisclub uit Leek en omstreken.

Na een slordig begin van de competitie komen de zwarthemden op stoom en bevinden zich ondertussen op een gedeelde derde plaats in de Topklasse. Toch duurde het ruim 13 minuten voordat de actieve Sale Rozema op aangeven van Rick Renkema de 1-0 binnengleed. Daarvoor was er wel veel balbezit bij Westerkwartier maar DOSKO kon met veel kunst en vliegwerk stand houden.

Weer was het alleskunner Renkema die het voorbereidende werk deed en deze keer was het de sterk spelende Menco Oedzes die hard doel trof: 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Na rust liep Westerkwartier met fraai aanvalsspel uit naar 5-0 met doelpunten van aanwinst Delano Dussel -fraaie assist van Rozema-, Oedzes -vlot lopende aanval- en Rick Renkema. De Drentse debutant kon nog wat terug doen, maar dat was het dan ook: 5-1.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK