0 0
Leestijd:1 Minuten, 14 Seconden

In de Topklasse F van het zaalvoetbal werd de belangrijke wedstrijd gespeeld tussen Westerkwartier en het Groninger PKC’83 2. De “Stadjers” zijn al in het bezit van een periodetitel en een goed voetballende ploeg. En Westerkwartier doet nog steeds mee in de race voor het kampionschap.

Bron: VV Westerkwartier

De zwarthemden speelden met veel loopvermogen en duelkracht. Daarnaast kan de ploeg van coach Erik Donker natuurlijk ook gewoon goed voetballen. Na een lange, gelijkopgaande strijd sloeg Westerkwartier vlak voor rust twee keer toe. Beide keren was de sterk spelende Rick Renkema de aangever, waarvan één keer achter het standbeen en beide keren schoot topscorer Joey Hummel overtuigend raak: 2-0.

In de tweede helft scoorde PKC’83 uit een goed uitgevoerde corner: 2-1. Westerkwartier bleef rustig en mocht halverwege de tweede helft een overtal situatie uitspelen na een gele kaart voor de Groningers. Het was Rutger van der Veen die de bal tot twee keer toe goed neerlegde en Menco Oedzes wist daar wel raad mee: 3-1.

PKC’83 kwam toch weer terug na een slim genomen intrap, maar Van der Veen scoorde de bevrijdende treffer. Dat gebeurde op een fraaie manier: hij durfde alleen voor de keeper te wachten en nog eens te wachten en uit een moeilijke hoek sloeg hij alsnog toe: 4-2.

Westerkwartier speelt nog twee wedstrijden en is samen met Futsal Emmeloord (met z.v.v. REUZ op de loer) nog volop in de strijd om het kampioenschap.

Meer info: Topklasse F