Stunt blijft net uit voor Oranje Futsal

0 0
Leestijd:1 Minuten, 57 Seconden

Oranje Futsal was donderdag jl. bijzonder dicht bij een stunt. Twee minuten voor het einde van de oefenwedstrijd tegen Italië was er een gelijke stand (4-4), maar in de slotfase trok het gastland de overwinning toch naar zich toe: 6-4.

Bron: OnsOranje

Het was voor Oranje de vierde en laatste wedstrijd in een week tijd. Afgelopen weekend was Slovenië twee keer de opponent (5-2 winst en 4-4) en ook gisteren was Italië de tegenstander. Toen werd er met 3-2 verloren. De oefenduels staan in het teken van het Europees kampioenschap, dat begin volgend jaar in Amsterdam en Groningen wordt gehouden.

Opladen

‘’Ik hoop dat de spelers zich morgen nog één keer kunnen opladen’’, sprak bondscoach Max Tjaden een dag eerder. Dan kon het Nederlands zaalvoetbalteam zeker. Het bood de nummer 7 van Europa meer dan prima partij. Said Bouzambou was in de eerste tien minuten de hoofdrolspeler met een eigen doelpunt én de gelijkmaker: 1-1. ‘’Een prima doelpunt. ‘Durf te voetballen’, had ik vooraf gezegd. Dat zijn we gaan doen. En blijven doen.’’

Een minuut later nam Nederland via Lahcen Bouyouzan de leiding, maar nog voor rust stelden de Italianen orde op zaken. Manuel Kuijk keepte een goede wedstrijd en stopte voor rust een tienmetertrap. Na rust zag hij er een op de paal gaan.

Na de 4-2 toonde Oranje een flinke portie veerkracht. Mats Velseboer zorgde voor de 4-3 en de 4-4.  Tjaden: ”Waar ze het vandaan haalden, ik weet het niet. Maar knap is het wel.”

Twee minuten voor het einde nam Tjaden een time-out. ”4-4 is een goede uitslag, zei ik nog.” Maar uit een intrap maakte de thuisploeg toch de 5-4. Een overtreding van Soufian Charraoui betekende zijn tweede gele – en dus rode – kaart. In ondertal moest Nederland nog een tegentreffer incasseren.

Soms leer je

‘’Ik baal van het resultaat”, was Tjaden duidelijk. ”Maar wij zijn bezig met iets. Soms win je, soms leer je. Vandaag was het zeker het laatste het geval. De wedstrijden van afgelopen week bieden zeker perspectief. Ik ben super blij dat we dit – in deze coronaperiode – hebben kunnen doen. Dat de KNVB dit heeft mogelijk gemaakt. Hopelijk kunnen we hier op het EK van profiteren.’’