0 0
Leestijd:2 Minuten, 54 Seconden

Nadat een week eerder in de competitie GZV watergras werd verslagen met 3-1, was er dan afgelopen vrijdag de wedstrijd in de 1/8 finale landelijke beker tegen GZV Watergras. Carmelo Nieddu kon beschikken over een complete selectie, Laurens Deelen van het belofteteam werd ook vrijdagavond toegevoegd aan de selectie, om zijn ervaringen op het hoogste niveau te vergroten.

z.v.v. ’t Knooppunt  z.v.v. ’t Knooppunt

De wedstrijd werd gespeeld in een bom volle Sporthal Mammoet te Gouda, de warming up begon van beide teams, de muziek kwaliteit liet een beetje de wensen over, maar ondanks dat werd er een goede warming up neergezet. De Amsterdammers startten met het vaste blok, Kuijk, Ceyar, el Ghannouti, Zouggaghi en Hitou, het tweede blok met Captain Jeroen de Groot, Bouzit, Attahiri, ben Youssef.

De eerste 10 minuten was ’t Knooppunt veel in bal bezit, kansen van Noureddine Oulad ben Youssef en Abdessamad Attahiri gingen net over en langs het doel. Yassin Irzi kreeg een gele kaart voor een overtreding. In de 5de minuut maakte Jeroen de Groot de openingstreffer. In de 12de minuut maakte Jeroen de Groot zijn 2de, er werd een vrije  trap genomen op de cirkel aan de linkerkant op Jeroen de Groot, hij schoot de bal snoei hard het net in van de Goudenaren.

Nog geen minuut later maakte Jeroen de Groot zijn 3de, door een corner diagonaal over de helft van Watergras trapte Jeroen de Groot vanaf 15 meter in één  keer de bal wederom snoei hard het doel in, stand op het scorebord 0-3. Omdat de Amsterdammers veel overtredingen maakte stond het al snel op 5 overtredingen, de zesde overtreding was ook een feit en Watergras kreeg een 10  meter trap. Jaouad Essanoussi nam de 10 meter trap en verzilverde hem, stand 1-3.

In deze fase van de wedstrijd kreeg Watergras wat meer zelf vertrouwen, want direct na de 10 meter trap scoorde de zelfde speler de 2-3 voor Watergras. Een minuut voor rust zorgde Jamal el Ghannouti voor het 4de doelpunt voor de Amsterdammers, assist Tevfik Ceyar.

2de helft…
Na de rust kreeg Aziz Hitou een aantal kansen om de score uit te breiden, maar schoot naast het doel en een keer op de keeper. Tevfik Ceyar lukt het wel om in de 22ste minuut de 2-5 binnen te schieten. Vier minuten later was Tevfik Ceyar weer belangrijk, hij gaf een assist voor het doel langs op Abdessamad Attahiri die de 2-6 binnen schoot.

Manuel Kuijk had vanavond even niet het geluk, hij maakte 10 minuten voor tijd volgens arbiter Juroen Koene hands, hij kwam net met de bal buiten de cirkel. Jaouad Essanoussi nam de vrije trap en scoorde de 3-6 voor de Goudanaren. Moussa Kalisse maakte met een counter het 4de  doelpunt voor de Goudaneren.

In de 34ste minuut kreeg Yassin Irzi zijn 2de gele kaart voor het hard in komen, en hij mocht direct het veld verlaten. Watergras even met een speler minder. Jamal el Ghannouti maakte 5 minuten voor tijd, voor de Amsterdammers het 7de doelpunt.  Watergras kwam nog even terug en zorgde 3 minuten voor tijd dat het 5-7 werd en tevens de eindstand werd.

Door naar de 1/4 finale…
’t Knooppunt door naar de 1/4 finale, in de 1/4 finale gaan de Amsterdammers naar Roermond om het op te nemen tegen Eerste Divisionist Fermonia Boys. De 1/4 finale zal plaats vinden op 6 januari 2017.