Tweede WK-kwalificatieduel Oranje Futsal met Oekraïne gaat verloren

0 0

Het Oranje Futsal-team is er niet in geslaagd om de tweede kwalificatiewedstrijd voor het WK 2024 te winnen. De ploeg van bondscoach Miguel Andrés Moreno verloor met 4-2 van Oekraïne. De eerstvolgende ontmoeting met en in Kosovo is daardoor een belangrijke.

Bron: OnsOranje

Oranje Futsal en Oekraïne stonden tijdens het openingsduel op het EK 2022 in Amsterdam voor het laatst tegenover elkaar. Toen eindigde de ontmoeting in een 3-2 overwinning voor Oranje. Dat resultaat was verrassend te noemen, omdat Oekraïne normaal gesproken hoger wordt ingeschaald.

De ploeg van de nieuwe bondscoach Andrés Moreno begon na het EK aan de WK-kwalificatie. Het eerste duel, op zondag 18 september, werd met 2-1 gewonnen van Kosovo. Issam Dahmani en Saber Ben Khalou maakten de doelpunten.

Uit een ander vaatje tappen

Deze keer namen Oranje Futsal en Oekraïne het tegen elkaar op in het Letse Jelgava. Al snel werd duidelijk dat de ploeg het uit een ander vaatje zou moeten tappen dan destijds op het EK. In de twaalfde minuut stond Oekraïne met 3-0 voor door doelpunten van Petro Shoturma, Ihor Korsun en Danyil Abakshyn.

Dat vergde een omschakeling, die er ook vrij snel kwam. Sterker nog, in de veertiende minuut stond het 3-2. Said Bouzambou, speler van FC Eindhoven, nam beide treffers voor zijn rekening. Daardoor was de hoop op een zege voor Oranje Futsal meteen weer springlevend.

‘Go for it’

“Als ik erop terug kijk hoe we de omschakeling realiseerden, hoefden we niet per se tactisch iets anders neer te zetten. Het ging er meer om dat we meer inzet gingen tonen”, vertelt Andrés Moreno. “We moesten minder in paniek raken en weten dat het nog niet verloren was. ‘Go for it’, dat was de mentaliteit die we nodig hadden.”

In de tweede helft speelden Oranje Futsal en Oekraïne een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij er voor beide ploegen kansen waren. Oekraïne bleek in staat om de aanvallen van Oranje Futsal af te wenden. De Oekraïners maakten zelf nog een doelpunt in de slotseconden via Korsun. Daarmee werd de eindstand in het Zemgales Olympic Centre bepaald op 4-2.

Bouzambou maakte die slotfase voor Oranje Futsal niet meer mee. Hij werd met ruim negen minuten speeltijd op de klok met zijn tweede gele kaart uit het veld gestuurd.

‘Verschil in veel aspecten’

“Het is moeilijk om te zeggen wat nou precies het verschil maakte”, zegt Andrés Moreno. “We speelden tegen een van de beste landen uit Europa. Dan zit het verschil in veel aspecten. Oekraïne is bijvoorbeeld een ploeg met veel ervaring in internationale wedstrijden. Het zaalvoetbal wordt daar ook heel anders benaderd dan in Nederland. Zij hebben professionals, wij spelen op amateurbasis.”

Oranje Futsal bereidt zich nu voor op de eerstvolgende ontmoeting in de WK-kwalificatie. Die staat op 3 maart 2023 op het programma in en tegen Kosovo. “Een belangrijke wedstrijd”, beseft Andrés Moreno. “Als we die niet winnen, wordt het een stuk lastiger om ons te kwalificeren.”

Meer info: Oranje

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK