ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Wat kunnen we op het EK verwachten van Oranje Futsal?

3 min read

FOTO: KNVB Media

Wat kunnen we verwachten op het EK van Oranje Futsal? Een vraag die uiteraard moeilijk te beantwoorden is, gezien de grote verschillen in kwaliteit van de vele Europese competities en de manier van beoefenen (prof, semi-prof of amateur).

Nederland is (waarschijnlijk) een van de weinige landen in de top van Europa waar futsal nog steeds als amateursport wordt beoefend. Het futsal wordt in Nederland helaas nog te vaak als “cafe-voetbal” beschouwd.

De laatste jaren is het niveau in Nederland dusdanig gestegen, dat “we” weer mee kunnen doen met de (sub-)top” van Europa. De laatste uitslagen tegen topteams als Portugal (Europees kampioen) en Argentinië (wereldkampioen) zijn hier het bewijs van. Maar vergeet ook niet de goede resultaten van Hovocubo, dat zich door goed/mooi en aanvallend voetbal van zich liet spreken in de UEFA Futsal Champions League, te (be)noemen.

Op dit Europees kampioenschap hoopten we dan ook “allemaal” dat we het team van bondscoach Max Tjaden konden (onder)steunen met volle tribunes, gevuld met waanzinnig fanatieke Oranje-aanhangers, waardoor we hun konden opzwepen tot ongekende prestaties. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn en moeten de spelers het (voorlopig) met lege tribunes doen.

Er staat de komende periode dan ook veel op het spel, voor zowel de spelers als de ontwikkeling van het futsal in Nederland. Met goed voetbal heeft Nederland zich de laatste jaren in Europa al van zich laten spreken, maar nu moeten ze dus op dit EK laten zien wat ze waard zijn, voor zichzelf maar ook voor het futsal in Nederland.

Slagen zij hier in, dan krijgt de kwaliteit en kwantiteit van het futsal in Nederland weer een boost waar wij als futsal liefhebbers de laatste jaren al zo naar uit kijken: meer leden, meer teams, betere competities, goed gevulde/volle tribunes en (veel) meer aandacht in de media. Onderdelen, die van belang zijn voor verenigingen om weer meer en grotere sponsoren binnen te (kunnen) halen. Oftewel: win-win situaties creëren!

Als liefhebber maar ook als oud (zaal)voetballer, trainer, coach, bestuurslid en webmaster hoop ik dan ook van harte dat de spelers en stafleden van Oranje Futsal door goede resulaten en goed spel dit EK zullen aangrijpen om het futsal in Nederland op een hoger niveau te brengen/tillen. Uiteraard geen makkelijke opgave, maar wel een die ik Max en de spelers toevertrouw.

Om de vraag dus te beantwoorden: Kwaliteit is aanwezig, dus ik verwacht een fantastisch “optreden” van Oranje Futsal, met veel enthousiasme, inzet en plezier. En hoop stiekem op een plaats in de kwartfinales.

Ik wens de spelers en technische staf van Oranje Futsal dan ook heel veel succes!

Voor meer info: EK Futsal 2022

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK