Westerkwartier boekt een verdiende overwinning op REUZ

0 0

In sportcentrum Leek speelden de zaalvoetballers van V.V. Westerkwartier tegen z.v.v. REUZ uit Vries. Het naar de middenmoot afgezakte Westerkwartier scoorde binnen vijf minuten, nadat spelmaker Jacob Tjoelker via een snelle combinatie Menco Oedzes wegstuurde en deze punterde hoog in: 1-0.

Bron: V.V. Westerkwartier

Bijna in dezelfde minuut wist REUZ via Steenbergen gelijk te maken uit een hard en hoog ingeschoten vrije trap: 1-1. De wedstrijd ging gelijk op en Westerkwartier wist bekwaam een man minder situatie te overleven na een wat makkelijk gegeven tijdstraf van Tjoelker.

In de tweede helft liet de thuisclub overtuigend zien waartoe ze in staat is: snel combinatievoetbal, compact druk zetten en het maken van fraaie doelpunten. Youngster Rick Renkema nam zijn ploeg bij de hand. De bij Roden op het veld spelende allrounder schoot eerst -als waarschuwing- snoeihard op de paal om vervolgens op aangeven van Rutger van der Veen de 2-1 aan te tekenen vanuit een overtalsituatie.

De 3-1 was een plaatje: JacobTjoelker speelde strak in en Renkema nam de bal in de diepte met de rug naar de keeper overtuigend aan en sleepte in één beweging de bal voorbij de doelman om daarna beheerst te scoren. Westerkwartier domineerde en REUZ stelde er weinig tegenover. Henkjan de Boer -speler van Westerkwartier veld- speelde pas voor de tweede keer mee en gaf met zijn loopvermogen de juiste energie aan het team.

Toch leek het nog even spannend te worden toen Van Huffelen verwoestend uithaalde en via binnenkant paal de aansluitingstreffer maakte. Voor REUZ het sein om de meevoetballende keeper te brengen in de persoon van topschutter Steenbergen. Dat pakte helemaal verkeerd uit voor de Drenten, omdat Westerkwartier hoog druk bleef zetten. Allereerst was het Van der Veen die de 4-2 maakte in het verlaten doel en niet veel later ging Renkema nog eens diep en bediende Menno Tjoelker bij de tweede paal: 5-2.

In de ultieme slotfase zakte de concentratie weg en wist Steenbergen de 5-3 te scoren, maar Westerkwartier liet weer eens zien een moeilijk te nemen horde te zijn in eigen huis.

Meer info: Topklasse F

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK