Leestijd:1 Minuten, 4 Seconden

In het (k)oude Sportcentrum Leek speelde Westerkwartier tegen de Friese hekkensluiter van de Topklasse,
De Herauten uit Burgum.

Bron: VV Westerkwartier

Voor het eerst dit seizoen kon coach Erik Donker beschikken over twee volledige blokken, waardoor de zwarthemden veel energie in de wedstrijd konden leggen. Overigens stond Westerkwartier binnen drie minuten met 0-1 achter toen een Friese aanvaller naar binnen trok en hard via binnenkant paal scoorde. Maar menco Oedzes onderschepte één minuut later de bal en schoot de gelijkmaker hard en diagonaal
binnen: 1-1.

Daarna een gelijk opgaande wedstrijd, waarin het niet zichtbaar was dat de gasten nog op nul punten
stonden. Vlak voor rust gooide de sterk spelende doelman Heidinga van Westerkwartier een strakke bal op Joey Hummel en deze verschalkte op een slimme manier de Friese doelman: 2-1.

In de tweede helft onderscheidde De Herauten zich met een aantal harde vrije trappen, waar doelman Heidinga goed het zicht op had. Halverwege de tweede helft volgde de mooiste aanval van de wedstrijd via Jacob Tjoelker naar Rick Renkema die vervolgens Joey Hummel alleen voor de keeper zette: 3-1.

In de slotfase maakte Renkema gebruik van de ontstane ruimte en soleerde naar de 4-1. Westerkwartier sluit weer aan in de middenmoot van de Topklasse.

Meer info: Topklasse F