0 0
Leestijd:1 Minuten, 6 Seconden

VRIES – Na twee weken vrij geweest te zijn werd de zaaltopper in Vries gespeeld: zvv Reuz tegen vv Westerkwartier. Coach Erik Donker van vv Westerkwartier kon niet beschikken over Jurn Wagenaar, Menno Tjoelker en Rick Renkema, waardoor hij een beroep deed op veldspeler Jan Koster die een verdienstelijk debuut maakte.

Bron: vv Westerkwartier

Al na drie minuten kwam Reuz op voorsprong, nadat de bal in de rebound voor de voeten kwam van topschutter Patrick Steenbergen: 1-0. Reuz was in de eerste helft de betere ploeg en daar stelde Westerkwartier slechts pogingen van Menco Oedzes en Rutger van der Veen tegenover. Halverwege scoorde de thuisclub de 2-0, via een fraaie treffer van Sietse Wichers die eerder al de kruising had geraakt.

In de tweede helft herpakte Westerkwartier zich, maakte Jan Koster de actie en rondde Joey Hummel af bij de tweede paal: 2-1. Het werd weer een wedstrijd en Reuz moest verder terug. Na een inschattingsfout in de Groninger defensie wist Reuz echter op 3-1 te komen.

Nadat Sale Rozema werd vastgehouden en Joey Hummel de penalty benutte (3-2) begon het slotoffensief met Jacob Tjoelker als meevoetballende keeper. Doelman van Wijk van Reuz speelde een hoofdrol door overal een hand of een voet tegenaan te zetten en na een hectische slotfase stond Westerkwartier met lege handen.