Westerkwartier wint van een gehavend Futsal Dragten

Een vrij compleet vv Westerkwartier ging vrijdag jl. furieus van start tegen een gehavend Futsal Dragten, dat slechts de beschikking had over één wisselspeler. Binnen zes minuten was het al 2-0 voor de topklasser uit Leek door een punter van Rutger van der Veen en na een fraaie actie van Rick Renkema, beide op aangeven van Jacob Tjoelker.

Bron: vv Westerkwartier

Ondanks de achterstand voetbalde Futsal Dragten goed mee en probeerde zelfs met veel druk naar voren te spelen. Vlak voor rust werd dit beloond met de aansluitingstreffer, maar Westerkwartier antwoordde direct door een aanval uit het boekje waarbij Joey Hummel bij de tweede paal kon toeslaan na aangeven van de sterk spelende Renkema: 3-1.

Diezelfde Renkema scoorde direct daarop de 4-1 met een droge knal en zodoende was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de thuisclub. Futsal Dragten werd nog één keer gevaarlijk en strafte een slordigheid af in de Groninger defensie en dat betekende een 4-2 ruststand.

Coach Erik Donker vroeg zijn spelers iets hoger druk te zetten, maar daar had Westerkwartier moeite mee. Futsal Dragten probeerde van alles, maar creëerde te weinig. Pas vijf minuten voor tijd viel het meest opmerkelijke doelpunt. Spelbepaler Jacob Tjoelker gaf een splijtende dieptepass en Joey Hummel liet de bal onverwacht lopen waardoor doelman Jeroen Dragt van Dragten de bal te laat zag, op het verkeerde been stond en de bal tergend langzaam het doel in zag rollen: 5-2.

De wedstrijd was gespeeld hoewel de Friezen in de slotfase de marge nog wisten te verkleinen tot 5-3.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK