Winnend Onder 19 laat stijgende lijn zien in Letland

De zaalvoetballers van Onder 19 hebben het Vierlandentoernooi in Riga (Letland) op een meer dan uitstekende wijze afgesloten. In de laatste wedstrijd werd het tot dan toe nog ongeslagen Moldavië op een flinke nederlaag getrakteerd: 6-2. Oranje eindigde door de zege op de derde plaats, met vier punten. Moldavië werd ondanks de nederlaag winnaar van het evenement.

Onder 19 voor de slotwedstrijd op het Vierlandentoernooi.
FOTO: KNVB Media

Het toernooi is onderdeel van de voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat komende maand ook in Riga wordt gespeeld. Eerder deze week vielen de resultaten niet mee. Er werd met 6-4 verloren van Letland en met 2-2 gelijkgespeeld tegen Wit-Rusland. “Er had meer ingezeten”, besefte Hoekema. “Maar ik heb een stijgende lijn gezien.”  

Prima prestatie

Tegen Moldavië leverden de talenten een prima prestatie. Door doelpunten van Saber Ben Khalou, Sem Biezen en Kevin van Londen was halverwege de wedstrijd de marge al bepaald op drie treffers. Na de 1-3 van Moldavië, sloeg Nederland weer toe, via Hamza Benali. In het vervolg zorgden Tim Taylor een tweede tegentreffer en het slotakkoord van Jasper van Halderen voor de ruime overwinning. 

“Het was een nuttig toernooi”, vond Hoekema. “We zijn een week bij elkaar geweest en groeien als team naar elkaar toe. We weten daarnaast waar we volgende maand terecht komen. Dat is fijn. We hebben de sporthal al gezien waar we dan spelen, kennen de stad al. Dan komt er wat gevoel bij.” 

Volgend weekend vervolgt Onder 19 de voorbereiding op het EK. Dan speelt de ploeg twee oefenwedstrijden tegen België, in Vlissingen (zaterdag) en in Goes (zondag).

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK