ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Zaalteam Onder 19 groeit naar EK-vorm toe

3 min read

Onder 19 voor de wedstrijd tegen België. FOTO - KNVB Media

De zaalvoetballers van Onder 19 hebben er een meer dan nuttig weekend op zitten. In Zeeland werd twee keer tegen de leeftijdsgenoten van België geoefend. Zaterdag won de ploeg van Hjalmar Hoekema overtuigend met 5-2, een dag later werden de punten – na een spectaculair duel – gedeeld: 6-6.

BRON: OnsOranje

Onder 19 kent een vol schema op weg naar het Europees kampioenschap in Letland, dat begin volgende maand wordt gespeeld. Kroatië, Oekraïne en Spanje zijn vanaf 8 september de tegenstanders voor Oranje. 

Onder 19 voor de wedstrijd tegen België. FOTO – KNVB Media

30 graden

Terwijl het kwik bijna overal de 30 graden aantikte, stonden de zaalvoetbaltalenten twee keer in de zaal. Op zaterdag was Vlissingen het toneel van de eerste Derby der Lage Landen van het weekend. Nederland boekte in Zeeland een regelmatige en overtuigende overwinning. Halverwege het duel keken de Belgen al tegen een 4-1 achterstand aan. Een 0-1 achterstand werd door treffers van Nabil Azzanagui, Facial Amheye en Colin van der Kamp (2 keer) snel omgebogen. 

Na de pauze tekenden beide formatie voor nog een treffer, waardoor de eindstand op 5-2 werd bepaald. Het laatste Nederlandse doelpunt kwam op naam van Angelo Simmons. “België was voor ons een prima tegenstander. Er werd zaterdag een hoog tempo gehanteerd en de Belgen klapten er lekker op. Al met al was de 5-2 wel verdiend”, vond coach Hoekema. 

Zondag leek het in Goes een kopie van de zaterdag te worden, toen de Nederlandse spelers halverwege een 4-2 voorsprong hadden genomen. Azzanagui (2), Sem Biezen en Kevin van Londen zagen hun naam terug op het scorebord. Na rust waren de rollen omgekeerd en kwamen de Belgen eerst langszij (4-4) en namen ze later zelfs de leiding: 6-5. “Misschien was het een beetje gemakzucht”, giste Hoekema naar een verklaring voor het verval. 

Geduldig

“Wij gingen door de achterstand de laatste fase van de wedstrijd met een meevoetballende keeper spelen. Dat deden we goed, geduldig.” Zeventien seconden voor tijd volgde de beloning middels het derde doelpunt van Kevin van Londen van de middag. 

Onder 19 kijkt dus terug op een geslaagd weekend. Hoekema ziet de ploeg vorderingen maken. “Wij spelen met een duidelijk idee. Voor mij is het heel prettig om veel elementen in het spel terug te zien, die we hebben afgesproken. Hoe we onder de druk uit voetballen, bijvoorbeeld. Of hoe we het doen met een meevoetballende keeper. De manier waarop wij nu scoren, is bijna identiek aan een doelpunt tijdens het toernooi in Letland, vorige week.” 

Laatste test

Volgende week speelt de ploeg de laatste twee oefenwedstrijden voordat het afreist naar Letland. In Heerhugowaard en Amsterdam is Slowakije beide keren de opponent.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK