ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Zaalvoetballers Onder 19 mikken op ‘stuntje’ tijdens EK

3 min read

Voor de zaalvoetballers van Onder 19 start zondag het toernooi om het Europees kampioenschap in Riga, Letland. Coach Hjalmar Hoekema en speler Tim Taylor blikken vooruit op het evenement, waarop Oranje hoopt de verrassing van het toernooi te worden. “Als je daar bent, draait het maar om één ding: die beker meenemen.”

BRON: OnsOranje

Vorige week zaterdag en zondag droeg Tim Taylor in de afsluitende oefenduels met Slowakije de aanvoerdersband, bij afwezigheid van de toen nog geblesseerde Colin Kamp. De Alkmaarder kan niet wachten tot het EK begint. “Ik kijk er al naar uit sinds maart, vanaf het moment dat we ons wisten te plaatsen.”

Tim Taylor komt vanaf zondag met Onder 19 in actie op het EK. – Foto: KNVB Media

Dat de talenten zich wisten te kwalificeren voor het eindtoernooi, lag niet direct in de lijn der verwachting. “Natuurlijk hoop je dat het gebeurt, maar het was zeker geen vanzelfsprekendheid”, geeft coach Hjalmar Hoekema aan. “Alles viel bij het kwalificatietoernooi in Slovenië op zijn plaats. En dan zijn we tot veel in staat.”

Afspraken

Er zitten een paar jongens bij die echt goed kunnen voetballen

Hoekema beschikt over een groep voetballers die technisch zeer onderlegd is. “We zijn écht een team. Een collectief dat vaak met elkaar heeft samengespeeld. We hebben veel afspraken gemaakt en die worden goed uitgevoerd. Daarbinnen hebben de spelers de ruimte om te zaalvoetballen. En vergis je niet, er zitten een paar jongens bij die echt goed kunnen voetballen. Die combinatie maakt ons sterk.”

Kan Nederland opnieuw voor een verrassing zorgen door het de Europese zaalvoetbalelite op het hoogste niveau lastig te maken? Nederland is ingedeeld in een poule met Spanje, Oekraïne en Kroatië. Taylor: “Spanje is een heel sterk zaalvoetballand, maar als we de eerste twee wedstrijden van Oekraïne en Kroatië weten te winnen, dan maken we een goede kans om de halve finale te bereiken. Natuurlijk moet je er ook van genieten, maar als je daar bent, draait het maar om één ding: die beker meenemen.”

Hoekema vult aan. “Op zich hebben we goed geloot. Spanje, Portugal en Rusland zijn in principe de sterkste landen. Daarvan ontlopen we er twee. Met Oekraïne en Kroatië moeten we ons kunnen meten. De vorm van de dag zbepaalt of we die wedstrijden kunnen winnen. Als alles opnieuw op zijn plaats valt, zoals tijdens de kwalificatie, dan kunnen we wellicht voor een stuntje zorgen.”

Programma

Datum Wedstrijd
Zondag 8 september Oekraïne – Nederland
Maandag 9 september Nederland – Kroatië
Woensdag 11 september Spanje – Nederland

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK