0 0
Leestijd:1 Minuten, 43 Seconden

ZWOLLE – Sinds de Zwolse vrouwen in de Eredivisie voetballen hebben de Drachtster vrouwen nog nooit gewonnen in Zwolle en dat was ook nu weer te merken in de wedstrijd. Waar Drachtster Boys/HR Piping veelvuldig de aanval zocht waren de Ex studenten uit Zwolle gericht op onderschepping en een snelle counter.

BRON: Drachtster Boys

Zo ook in de 2e minuut. Een Drachtster aanval was niet succesvol, de Zwolse keepster hervatte snel het spel en binnen 4 bal aannames lag de bal achter keepster Anna Reitsma; 1-0 , doelpunten maakster Suzanne Herpel. Dit bleef ook het spelbeeld van de 1e helft en Anna Reitsma had een klein geluksengeltje ingehuurd want diverse Zwolse aanvallen eindigden op de lat of de paal.

Tot de 11e minuut de Drachtster vrouwen van zich lieten spreken. Een aanval, opgezet door Aafke de Hoek en Esther van Toledo werd bekroond door Jessie Prijs met een schot in de korte hoek van het Zwolse doel; 1-1 tevens de ruststand.

Kopie

De 2e helft was een kopie van de 1e helft waarbij aangetekend dat Drachtster Boys/HR Piping beter anticipeerde op de counters van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies. Na 8 minuten zetten de Drachtster vrouwen een mooie aanval op die afgerond werd door Tjitske Sikma bij de 2e paal op aangeven van Simone Hofer; 1-2 tevens de eindstand. Zo werd er ‘geschiedenis’ geschreven, de 1e keer een overwinning voor Drachtster Boys/HR Piping VR1 in Zwolle en tevens 3 punten in de landelijke beker poule A.

Volgende week vrijdag 27 september a.s. speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 uit in Alkmaar tegen Team Alkmaar/Sportstars VR1 om 20.40 uur.