0 0
Leestijd:1 Minuten, 32 Seconden

WESTERVOORT / RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 leken vrijdagavond op weg naar de tweede overwinning van het seizoen, maar in het uitduel tegen Sportclub Olympic kreeg het in de slotminuut de gelijkmaker tegen: (3-3).

Bron + Foto: s.v. Excelsior ’31

Excelsior’31 kwam moeizaam op gang en na vijf minuten spelen kwam het op een 1-0 achterstand. De Rijssenaren herstelden zich hierna prima. Met goed verdedigend spel kwam het er een aantal keren via de omschakeling gevaarlijk uit. Via twee van deze counters waren het Rik Voortman en gelegenheids aanvoerder Wouter Averesch die zorgden voor een 1-2 voorsprong bij rust voor Excelsior’31. Het had nog mooier kunnen zijn, want in de zoemer had Cor Pongers voor een leeg doel de 1-3 moeten maken. Helaas schoot hij net naast.

Kort na rust een fase waarin de thuisploeg meer druk ging zitten. Excelsior’31 had hier in deze fase zichtbaar moeite mee, wat resulteerde in een tegentreffer: (2-2). Excelsior’31 leek te bezwijken. Het nam hierdoor al vroeg in de tweede helft een time-out. Direct na deze time-out kwam het via een standaardsituatie weer op voorsprong door een mooie treffer van Remco van Leeuwen: (2-3).

Excelsior’31 pakte het niveau hierna weer goed op. Zowel Cor Pongers als Remco van Leeuwen hadden de 2-4 kunnen én misschien wel moeten maken. Maar helaas misten zij één op één op de keeper. Sportclub Olympic wisselde kort voor tijd haar keeper in voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 leek hier goed op te anticiperen, maar helaas moest het in de slotminuut alsnog de gelijkmaker incasseren. Eindstand 3-3.

Aankomende vrijdag is Excelsior’31 vrij. De week daarop speelt het op vrijdag 28 oktober thuis in sporthal De Reggehal om 21.00 uur tegen WMC/EP De Treffer.

Meer info: Eerste Divisie C