0 0
Leestijd:4 Minuten, 0 Seconden

Vrijdagavond jl. begon voor ZVC Veenendaal de play-offs naar de Eredivisie met een wedstrijd tegen GZV Watergras uit Gouda. Deze eerste ronde bestaat uit een uit- en thuiswedstrijd en het was dus zaak een goed resultaat neer te zetten. Aan het vele publiek dat de reis naar Gouda ondernomen had, zou het in ieder geval niet liggen.

Bron: ZVC Veenendaal (Foto’s: Teus Nieboer / Video’s: Jaap Voetbal)

Coach Hicham Saidi had de tegenstander goed geanalyseerd en was voor de wedstrijd veel met de individuele spelers bezig om er zeker van te zijn dat ieder zijn taak wist, maar bovenal de spelers op het hart te drukken om te genieten. Op papier zijn de tegenstanders aan elkaar gewaagd met evenveel punten in de competitie. Ook in een vriendschappelijke wedstrijd ontliepen beide teams elkaar niet veel. Toch zou dat deze wedstrijd anders zijn.

Al in de derde minuut sneed Bilal Tmim naar binnen en zorgde voor een vroege voorsprong. In de vijfde minuut zorgde Mohammed Ajiach in de omschakeling zelfs voor de 0-2 en controleerde ZVC de wedstrijd. In de tiende en elfde minuut zorgde Joost van Dam en Anouar Tmim zelfs voor een 0-4 stand. Toen in de vijftiende minuut Joost van Dam ook nog eens de 0-5 aantekende, werd het stil in de zaal.

“Het ging zeker lekker. We stonden verrassend genoeg binnen de kortste keren met 0-5 voor. Hicham had voor de wedstrijd aangegeven om in te zakken en vanuit de omschakeling te spelen en dat bleek. Daarna gingen we zelf ook voetballen en dat was wat te slap en kregen we ook nog wat counters tegen.” aldus de door het AD uitgeroepen M.O.T.M. Joost van Dam

In de achttiende minuut ging het mis. Vanuit een corner van ZVC brak Watergras uit en zorgde voor de 1-5. Toen in dezelfde minuut ook nog de 2-5 viel, kwam de hoop terug. Gelukkig zorgde Joost van Dam vlak voor rust weer voor een verschil van vier met de 2-6.

“In de rust gaf Hicham al aan dat we op moesten blijven letten”, vervolgt Joost van Dam, ”omdat dit een team is dat zomaar een aantal goals kan maken en de stand weer gelijk kan trekken. Gelukkig maakten we onze kansen goed af en hadden er nog een aantal bij kunnen maken, maar zij ook. Een terechte uitslag denk ik.”

Hicham Saidi: “Je komt 0-5 voor, 0-5! Dan doe je het hartstikke goed. Je blijft in de discipline voetballen en dan gaan ze iets anders staan, iets hoger en komen ze op 2-5 en dan hou je ze in leven en dat mag ons niet gebeuren. Helemaal niet na een eerste goede fase.”

In de tweede helft werd Watergras gevaarlijker en moest Mustafa Kaya vaker handelend optreden. Toch vergrootte Joost van Dam de voorsprong in de vijfentwintigste minuut naar 2-7. Hierna werd de wedstrijd wat rommeliger met kansen aan beide zijden. In de achtendertigste minuut deed Watergras iets terug met de 3-7. Maar het venijn zat hem in de staart. In de veertigste minuut leek het of Bilal Tmim voor de eindstand zorgde met de 3-8. Maar in een zaalvoetbalwedstrijd kan er ook in een minuut veel gebeuren en Watergras bepaalde de eindstand nog op 4-8.

Hicham Saidi: ”Het lijkt een mooie uitgangspositie, maar vier doelpunten in topzaalvoetbal is niks en dat wil ik de jongens meegeven. Het is nog niet gespeeld. Dat is wel het gevoel dat vandaag blijft hangen. In de tweede helft konden we er ook moeilijker uitkomen. Zij zetten wat hoger druk en daar hadden wij moeite mee. Zij hadden misschien wel wat meer kansen, maar toch loop je weer uit en moeten we de wedstrijd in het slot gooien. Het is een hartstikke goede tegenstander. Ik verwacht volgende week een ander Watergras dat meer in hun spel zal komen.”

“Een gelopen wedstrijd is het zeker niet, vindt ook Joost van Dam, “ dat zag je de vorige wedstrijd ook bij ons. Toen maakten wij binnen drie minuten vier doelpunten, alleen is het wel een goede uitgangspositie en hopen we het volgende week met ons geweldige publiek af te maken.”

Het meegereisde Veenendaalse publiek liet zich wel horen op de tribune in Gouda.

“Thuis hebben wij echt wel een hoop publiek, maar ik had niet verwacht dat zo’n grote groep vandaag mee zou komen. Dat geeft aan dat ZVC leeft in Veenendaal. Ik vraag ook aan iedereen om te komen. Kom ons supporteren. Wij zullen jullie steun echt wel nodig hebben en je zult versteld staan van het niveau.”

De returnwedstrijd is op vrijdag 19 mei a.s. om 20.30 uur in Sporthal West.

Meer info: Eerste Divisie B