0 0
Leestijd:2 Minuten, 48 Seconden

Heerhugowaard – Op vrijdag 7 oktober stond de altijd interessante ontmoeting tussen de vrouwen van FC Marlène en ZVG/Cagemax op het programma in de Eredivisie Futsal. Uiteindelijk duurde de wedstrijd een minuut te kort voor ZVG/Cagemax, dat zich knap terug vocht in de wedstrijd na een ruime achterstand. Uitslag: 4-3.

Bron: ZVG (Foto: Den Uijl Fotografie)

Het probleem van ZVG/Cagemax dat iedere wedstrijd terug blijft komen is het maken van persoonlijke fouten. Tegen een tegenstander als FC Marlène bleek dat wederom dodelijk. Al in de derde minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong: 1-0.

Halverwege de eerste helft werd de voorsprong meer dan terecht verdubbeld: 2-0. Pas vanaf dat moment leek ZVG/Cagemax wakker en begonnen de gasten de koploper in de Eredivisie Futsal partij te bieden. Marloes Blom was het dichtst bij de aansluitingstreffer. Haar schot belande op de binnenkant van de paal. Ruststand: 2-0.

Na rust bleef FC Marlène de betere ploeg, maar ook ZVG/Cagemax kreeg een aantal goede en uitgespeelde kansen. Een oliedomme en harde overtreding van keepster Hannah van den Heuvel werd, door de uitstekend fluitende scheidsrechter, terecht bestraft met een rode kaart.

Reservekeepster Patricia Degener maakte haar entree in het team en deed dit met verve! Zuur voor ZVG/Cagemax was dat het twee enorme kansen onbenut liet in ondertal. Voordat ZVG/Cagemax weer compleet was wist FC Marlène toch te scoren: 3-0.

Een minuut later lag ook de 4-0 in het doel. Een time out van ZVG/Cagemax zette de koppies weer in dezelfde richting. Er was immers niks meer te verliezen en ZVG/Cagemax kon de schroom van zich afgooien.

Dat resulteerde in een spannende slotfase. Binnen anderhalve minuut (!) wist ZVG/Cagemax drie keer te scoren. Eerst was het Kayla van den Boomgaard op aangeven van Daniëlle Kortlever met de 4-1. Vervolgens was het de beurt aan diezelfde Kortlever om op aangeven van Marloes Blom de 4-2 binnen te schieten. Ook de 4-3 kwam op naam van Kortlever met een geplaatste knal hoog in het doel na een scrimmage voor het doel.

Met nog een kleine minuut op de klok deed ZVG/Cagemax een laatste krachtsinspanning. Het meest bizarre moment van de avond moest nog plaatsvinden. De tijdwaarnemer had al heel de wedstrijd geen flauw idee hoe de klok werkte. Minstens een keer of tien werd de tijd niet stil gezet bij een uitbal, waardoor er meerdere seconden (tot een minuut) verloren zijn gegaan. Doelpunten werden niet op het bord gezet. Overtredingen werden niet bijgehouden.

In de slotminuut was de, zoals eerder aangegeven, uitstekende scheidsrechter zijn “collega” spuugzat. Hij besloot de tijdwaarnemer buitenspel te zetten en de slotminuut zelf de klok te bewaken. Een nog niet eerder vertoond beeld in de “week van de scheidsrechter”.

Een laatste poging verdween over het doel van FC Marlène. Een gelijkmaker had onverdiend, maar oh zo lekker geweest. Uitslag: 4-3.

Volgende week speelt ZVG/Cagemax haar tweede bekerwedstrijd van het seizoen. In Amsterdam is OS Lusitanos de tegenstander. Beide ploegen wonnen de eerste wedstrijd van Mazzelstars en op basis van het doelsaldo staat OS Lusitanos momenteel bovenaan in de poule.