0 0
Leestijd:1 Minuten, 50 Seconden

ZVV BE’79 behaalde een moeizame overwinning op FCK De Hommel, de formatie uit Berkel-Enschot had een extra veldspeler nodig om uiteindelijk de 2-0 opgelopen achterstand in de laatste fase van de wedstrijd om te zetten in een 2-3 overwinning.

Bron: ZVV BE’79

De eerste helft verliep moeizaam voor beide teams, vooral de gasten waren slordig aan de bal en de weinige kansen die werden gecreëerd verdwenen ver naast of hoog over het doel. De 0-0 ruststand was gezien het wedstrijdbeeld dan ook geen verrassing.

In de tweede helft leefde de wedstrijd wat op maar echt goed was het niet. In de 25e minuut nam FCK De Hommel de leiding, Hicham Chatouani schoot de thuisploeg op voorsprong. Halverwege de tweede helft moest BE’79 ook nog eens met een man minder verder, een overtreding op Joey van Hoof werd door de arbitrage over het hoofd gezien waarna de BE79-speler met rood kon vertrekken na aanmerkingen op de leiding. De twee minuten met een man minder werd prima verdedigd en zorgde niet voor een grotere achterstand.

Maar net toen BE’79 weer compleet stond was het Younes Hadouir die doelman Dennis Kastelijns kansloos liet met een schot laag in de hoek, 2-0.

Met de 2-0 achterstand en nog zeven minuten op de klok was dit direct aanleiding om met een extra veldspeler de wedstrijd proberen te kantelen. En met succes, Ramon Dekkers was bij de eerste de beste aanval succesvol, 2-1. Drie minuten voor tijd was het opnieuw raak, ditmaal was het Adnan Tarrahi die op aangeven van Romano Ter Linden de gelijkmaker binnen tikte.

ZVV BE’79 bleef ook in de laatste twee minuten met een extra veldspeler voor de volle winst spelen. En met succes, ditmaal was het Reggy Elias die met nog ruim 1 minuut op de klok zijn ploeg op voorsprong schoot, 2-3. De volle buit was binnen, al had het weinig gescheeld of FCK De Hommel had de gelijkmaker nog binnen geschoten. Uit een vrije trap werd de paal geraakt en vervolgens was het Younes Hadouir die de bal voor het binnenschieten had, voor een leeg doel schoot hij over.

Meer info: Eredivisie