ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 met opgeheven hoofd uit het bekertoernooi

0 0
Leestijd:2 Minuten, 58 Seconden

Het is de zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 helaas net niet gelukt te stunten tegen Tigers Roermond. In de eerste ronde van de KNVB-beker wist de Eredivisionist uit Roermond pas na penalty’s te winnen van De Kof 1 (3-3, 3-4 n.s.). Vooraf wilden de Urkers gaan voor een stunt en de volgende ronde van de beker bereiken. Tegelijkertijd was men bewust van het niveauverschil en moest men zich aanpassen qua tactiek om niet in het spreekwoordelijke mes te lopen van de tegenstander.

Op de been

De gehele wedstrijd hield De Kof 1 controle over de wedstrijd. In de openingsfase kregen beide teams weinig noemenswaardige kansen en bleef de thuisploeg op de been. In het tweede deel van de eerste helft ging het tempo iets omhoog en moest doelman Willem de Borst kordaat optreden bij enkele doelpogingen van Roermond, maar ook gaandeweg de eerste helft wist De Kof 1 niet op achterstand te komen.

Voorsprong

Een goedgevulde “De Schelp” kreeg waar het stiekem op hoopte. Een doelpunt van de thuisploeg, vlak voor rust: het was aanvoerder Jelbert Loosman die een vrije trap binnenschoot en De Kof 1 bij het scheiden van de markt op voorsprong bracht (1-0).

Voor Tigers Roermond nog geen nood aan de man, want de tweede helft moest nog gespeeld worden, maar tijdens de wedstrijd groeide de onderlinge irritatie en zat men niet lekker in de wedstrijd. Daar wisten de Urkers wel raad mee, want in de 22e minuut was het Kees de Boer die de voorsprong van De Kof 1 verdubbelde met een heerlijk stiftje (2-0).

Sneeuw voor de zon

Een droomvoorsprong voor ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1, wat tot dan toe weinig in de problemen was gekomen en een mooie marge had opgebouwd. Maar helaas werd Tigers Roermond sterker en kwamen er ook meer kansen. In eerste instantie kon de Urker verdediging nog tegenhouden, maar aan de hand van Ferd Pasaribu kon Roermond/Yilderim Group terugkomen in de wedstrijd en zelfs op voorsprong komen.

Binnen een tijdsbestek van enkele minuten wist de Eredivisionist uit Roermond een 2-0 achterstand om te zetten in een 2-3 voorsprong. Helemaal onverdiend was het niet, maar met enig fortuin wist het voormalig Amicitia/Bert Zeegers te scoren en op voorsprong te komen.

Rug rechten

Een achterstand, het was niet waar De Kof 1 recht op had gezien het wedstrijdbeeld. De wedstrijd lag meer in evenwicht, dus moest een gelijkspel en penalty’s maar de beslissen brengen. Zo dacht het publiek ook erover en dus ging men vol achter de thuisploeg staan om nog éénmaal tot een treffer te komen.

Tot vreugde van bijna alles en iedereen in Sporthal de Schelp kwam de gelijkmaker er alsnog. Het was Jelbert Loosman wie met een verwoestend schot de 3-3 tegen de touwen schoot en voor vreugde zorgde aan Urker zijde. De slotminuut werd nog overleeft waarna er penalty’s genomen moesten worden om de beslissing te brengen.

Opgeheven hoofd

Tot dan toe een stunt van jawelste van de Urkers, wie prima op de been bleven tegen de Eredivisie-revelatie van afgelopen seizoen. Helaas kwam De Kof 1 in de penalty-serie net tekort en was één gemiste penalty genoeg om ervoor te zorgen dat Tigers Roermond met de hakken over de sloot de volgende ronde bereikte.

Desondanks gaven de Urkers haar visitekaartje weer af en zag het publiek een mooie & spannende wedstrijd. Hopelijk een opmars om in de competitie dit spel en vorm vast te houden. Dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren dit seizoen!