ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

‘Zwaar vertekend’ EK-verlies zaalvoetballers Onder 19 (incl. VIDEO-link)

2 min read

Hamza Benali probeert een tegenstander af te troeven. FOTP: UEFA

Nee, het werd duidelijk niet de start van het EK, waarop het Nederlands zaalvoetbalteam van Onder 19 had gehoopt. In aanloop naar het toernooi hoopte Oranje mee te kunnen komen met Oekraïne. De ontnuchtering was dan ook groot, toen er na twee keer twintig minuten duidelijke cijfers op het scorebord stonden: 7-0. “Zwaar vertekend”, vond coach Hjalmar Hoekema.

BRON: OnsOranje

Misschien, zo luidde de voorzichtige verwachting, zat er tegen Oekraïne en Kroatië – de volgende tegenstander in het Letse Riga – wel een goed resultaat in. En in dat het geval zou Onder 19 in de slipstream van het sterk geachte Spanje mee kunnen naar de laatste vier van Europa. Dat scenario is na zondagmiddag al ver weg. De openingswedstrijd op het hoofdpodium van de Europese zaalvoetbaltalenten werd een ontnuchterende ervaring.

Bekijk via DEZE VIDEOLINK de hoogtepunten.

Hamza Benali probeert een tegenstander af te troeven. FOTO: UEFA

In tegenstelling tot een week eerder had coach Hjalmar Hoekema weer de beschikking over aanvoerder Colin Kamp. In het oefentweeluik tegen Slowakije moest hij nog geblesseerd toekijken. Maar ook met Kamp in de gelederen werd het een moeizame wedstrijd. Halverwege had Oekraïne al drie keer gescoord.

Verschil niet zo groot 

“Puur afgaande op de score, lijkt het alsof wij finaal zijn weggespeeld. Dit was zeker niet het geval”, gaf Hoekema aan. “Het probleem is dat wij de kansen niet afmaakten en sommige doelpunten erg gemakkelijk weggaven. Als je nagaat dat wij 13 keer tussen de palen schoten en Oekraïne 17 keer, dan is dat verschil niet zo groot. Dan had het net zo goed 7-4 of 7-5 kunnen zijn.” 

Onder 19 schiep dus voldoende mogelijkheden. In ieder geval om de stand een ander aanzien te geven. Twee keer gingen twee spelers op de doelman af en één keer schoot Kamp van een meter afstand op de lat. Om moedeloos van te worden.   

Veel tijd voor teleurstelling of verdriet is er niet. Maandag al wacht de volgende opponent op het EK: Kroatië. De wedstrijd in de Riga Arena start om 11.30 uur. Woensdag is Spanje de laatste tegenstander in de poule. Hoekema: “Plaatsen voor de halve finale zal lastig worden, maar je weet het nooit.”  

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK