0 0
Leestijd:1 Minuten, 57 Seconden

Na gisteravond een goede 4-0 overwinning te hebben geboekt op Litouwen, stond een dag later alweer de “return” op het programma.

Oranje begon heel voortvarend/gedreven aan de wedstrijd en dat leverde al vrij snel de 1-0 op, door een doelpunt van Ceyar en een mooie assist vanuit een intrap van “good old” Ghannouti.

Na dit doelpunt ging het spel op en neer en werd met name doelman Kuijk getest door afstandsschoten van Litouwen. In de 9e minuut was wederom Ghannouti betrokken bij een aanvalsopzet en rondde deze zelf ook succesvol af, al was de doelman van Litouwen hier niet op zijn best: 2-0.

Oranje bleef na dit doelpunt gretig maar kon niet echt kansen meer creëren. Even later kostte de gretigheid van Charraoui een onnodige gele kaart, maar dit had verder geen nadelige gevolgen. Kort voor tijd was wederom Ghannouti gevaarlijk met een afstandsschot, echter nu was de doelman van Litouwen wel attent en was er nog wel een goede combinatie tussen Ghannouti en Ceyar, waarbij laatstgenoemde de bal net over de lat schoot, maar daar bleef het dan ook bij en werd de rust ingegaan met een 2-0 voorsprong.

Vanaf het begin van de 2e helft was het Oranje dat hard werkte om de marge te vergroten, echter een handsbal van een Litouwse verdediger werd niet door de scheidsrechters opgemerkt en even later was een afstandschot van Velseboer niet goed genoeg om de 3-0 te noteren. Hierna wat kansen over en weer (voor Oranje o.a. Bouzambou) echter de stand bleef op 2-0 staan.

Een mindere fase van Oranje was aangebroken, waardoor Litouwen enkele kansen kreeg om de marge te verkleinen echter doelman Kuijk liet zich niet passeren. In de 9e minuut belandde een in een draai genomen schot van Charraoui de onderkant van de lat, wat zeker meer had verdiend. Maar je zag dat het venijn er wat af was en de wedstrijd meer en meer rommeliger werd, van beide kanten.

Dit had als gevolg dat het spel niet meer het niveau haalde van de 1e helft en de wedstrijd feitelijk doodbloedde, met als positief punt dat er wederom een overwinning werd geboekt op Litouwen en er wederom geen tegendoelpunt werd geïncasseerd.