0 0
Leestijd:1 Minuten, 30 Seconden

NIJKERK / RIJSSEN – De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben woensdagavond de uitwedstrijd tegen Walk Inn Boys verloren. In Nijkerk ging het met 6-3 onderuit. Het betekende de derde nederlaag van dit seizoen in de Topklasse.

Jan Nijkamp

Bij rust leidde de ploeg van oefenmeester Ichtus Rahanra met 1-2 dankzij twee treffers van captain Jan Borghuis. Na de pauze ging het mis. De Rijssenaren speelden bijna de gehele tweede helft zonder wissels. Sterkhouders Maarten Postma en Jan Borghuis moesten de strijd staken wegens een blessure. Eerstgenoemde viel na tien minuten spelen geblesseerd uit, terwijl  Borghuis kort voor rust door zijn enkel ging. Hoewel hij direct na rust nog wel even in actie kwam, was het niet veel later einde wedstrijd voor de aanvoerder. In deze fase kreeg het ook twee tegendoelpunten te verwerken, waardoor het opeens tegen een 3-2 achterstand aankeek.

Nikzad Mahbobi had Excelsior’31 vervolgens langszij moeten brengen, maar zag zijn strafschop gestopt worden door de uitblinkende doelman van Walk Inn Boys. Niet veel later verdubbelde de Nijkerkers de marge en leek de pijp leeg bij Excelsior’31. Rik Harbers bracht de spanning nog wel terug tot 4-3, maar het slotoffensief was voor de gastheren. Eindstand 6-3.

Excelsior’31 blijft op derde plaats staan in de topklasse, maar moet deze plaats nu delen met Walk Inn Boys. Het gat met de nummers één en twee loopt verder op. Volgende week vrijdag speelt het de laatste wedstrijd voor de (korte) winterstop.  Om 21.00 uur is dan in Sporthal de Reggehal in Rijssen SVI uit Zwolle de tegenstander.

Doelpunten Excelsior’31:
Jan Borghuis (2) en Rik Harbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31:
Marien Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Maarten Postma, Rik Harbers, Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel