0 0
Leestijd:2 Minuten, 20 Seconden

De kop is er af! Vrijdagavond jl. begon voor Dragten de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde FC Grootegast. “Geen verkeerde tegenstander”, zo klonk het voorafgaande aan de wedstrijd. En dat bleek een juiste inschatting. Het spel van de gasten liet zien, dat men terecht was gepromoveerd naar de Topklasse. Toch kon men niet op tegen de ervaring van de thuisploeg: 5-2.

Futsal Dragten

De wedstrijd was amper twee minuten onderweg, toen Sander Germeraad met zijn rug naar het doel de bal afschermde van een tegenstander. Hij draaide zich plotseling om en schoot de bal in de rechterhoek.

Grootegast kwam na de aftrap direct gevaarlijk terug, maar verdedigend stond het goed bij Dragten, dat vervolgens de regie meteen weer overnam. Toch kwamen de gasten in de 10e minuut weer op gelijke hoogte. Dragten voerde de druk weer op, maar was ietwat slordig in de afwerking. Je zou het ook pech kunnen noemen, omdat twee goede doelpogingen afketsten op het houtwerk. Enkele minuten voor rust leek Grootegast op voorsprong te komen, maar de al gepasseerde keeper Jelmer Hoekstra kreeg hulp van Aaron Tahaparij, die vlak voor de doellijn de bal alsnog tegenhield.

In de 29e minuut kwam Futsal Dragten dan toch weer op voorsprong. Een strakke corner van Tim Hof verdween via een been van de tegenstander in het doel: 2-1. Rachid had even later de 3-1 op zijn schoen, maar de bal verdween hoog over het vijandelijke doel. Die tussenstand kon even later toch worden genoteerd, toen Thommy Saija een strakke bal van Sander Germeraad -al vallend- tegen de touwen wist te werken. Dit leek de bevrijdende voorsprong te zijn. Niets was minder waar. Een eenvoudige terugspeelbal verdween buiten bereik van Jelmer Hoekstra in de verre hoek van de goal. Deze 3-2 was vervolgens weer het sein aan de gasten om de druk op te voeren. Bij een van de tegenstoten aan Dragtster zijde wist Sander Germeraad met een harde knal de marge weer te herstellen door de 4-2 aan te tekenen.

Bij het passeren van de 45e minuut besloot Grootegast zijn keeper als vijfde veldspeler in te zetten. Dit leidde tot een meer dreigende situatie voor het Dragtster doel, maar ook tot het bereiken van de 5-2 eindstand. Jelmer Hoekstra wist de bal op te pikken en met een drop-kick de bal aan de overkant in het lege doel te werken.

Na de 5-4 bekerwinst van vorige week op ‘buurman’ Drachtster Boys, mag gesteld worden, dat Futsal Dragten het seizoen vooralsnog goed is begonnen. Komende vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen het altijd onberekenbare Real Camaradas in Zuidhorn. Met een 2-2 puntendeling wist men vrijdag REUZ te beteugelen. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Even na 20.00 uur zal de bal gaan rollen.