De zaalvoetballers van FC Westland leken een makkelijk avondje te hebben bij Lugdunum, maar door een zeer zwakke slotfase ging het bijna nog mis en won FCW met de hakken over de sloot: 7-8.

Bron: FC Westland

Door deze zege, en andere gunstige uitslagen, heroverde FC Westland de kop met nog 3 wedstrijden te gaan. De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat OACN Boys op 2 punten staat met 1 wedstrijd minder gespeeld. Of en hoe de competitie uitgespeeld wordt is vooralsnog onduidelijk. Het zaalvoetbal ligt voorlopig tot 7 april a.s. stil.

Lugdunum toog in de heenwedstrijd met een 10-0 nederlaag huiswaarts. Nu in Leiden wilde de ploeg het ook niet zo ver laten komen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de 10-0 destijds enigszins geflatteerd was.

De 1e helft ging redelijk gelijk op en de Westlandse ploeg ging met een 2-3 voorsprong de rust in. Deze voordelige marge werd de 2e helft uitgebouwd naar een 5-8 voorsprong waarna FC Westland verzuimde de score verder uit te bouwen door de aanvallen slecht uit te spelen. Ook achterin werd teveel ruimte weggegeven waardoor het nog billen knijpen werd. Voor Coach Naim el Yousfi was de slotfase weer nagel bijten en de irritatie was van zijn gezicht af te zien.

De doelpunten werden netjes verdeeld door Mo Laari,Brahim Karoumi, Karam Boukhari en Farid El Hammouchi.

Het is nu afwachten wanneer de competitie hervat wordt voor FC Westland. De resterende 3 wedstrijden stonden vastgesteld in maart maar het is wachten wanneer de competitie weer hervat kan worden.

Ook winst FC Westland 2
De zaalvoetballers van FC Westland 2 speelden na het 1e team tegen het 2e team van Lugdunum. En het goede voorbeeld wat FC Westland 1 gaf werd door hen gevolgd. Zij deden het qua eindstand net iets beter: 6-8, nadat er halverwege een 1-2 voorsprong op het scorebord stond.

Voor FCW 2 scoorde Soufiane Aarabe 3x. Aimane el Karicha volgde zijn voorbeeld 2 maal. Dan missen we er nog 3 die werden gescoord door James Dhanai, Jabrane el Youssefi en Hakim Habibi.

FC Westland 2 is aan een goede serie bezig. Het brengt de ploeg langzamerhand uit de gevarenzonde de middenmoot in. En daarnaast is het kansrijk in de strijd om