0 0
Leestijd:1 Minuten, 23 Seconden

In voetbal krijg je niet altijd wat je verdiend. Dat typeert de eerste competitiewedstrijd van vv Westerkwartier in de Topklasse tegen Futsal Frisia uit Leeuwarden. De Friezen stonden hele delen van de wedstrijd met de rug tegen de muur, maar werden meermaals gered door paal, lat en een geweldige doelman.

Wedstrijdverslag: Erik Donker

Na een 0 – 0 ruststand kwam de wedstrijd na vier minuten in de tweede helft op gang na een goede actie van één van de Frisia spitsen en stond Westerkwartier op achterstand. Vanuit de aftrap ging de bal van Jacob Tjoelker naar Rutger van der Veen en deze vond Sale Rozema bij de tweede paal: 1 – 1.

Westerkwartier leek door te drukken toen Menno Tjoelker de 1 – 2 binnen punterde na goed voorbereidend werk van zijn broer Jacob. Daarna kwam Westerkwartier met een man meer op de vloer te staan, maar wist tot drie keer toe de Friese doelman niet te passeren. Ook een aantal andere kansen, na een aantal snelle combinaties werden niet benut door de Groningers.

Vijf minuten voor tijd schampte de bal, ergens naast het Groninger doel, tegen de arm van de op de grond liggende Joey Hummel en tot ieders verbazing zag de scheidsrechter hier een penalty in. Frisia pakte dit cadeautje uit en kwam op 2 – 2.

In de laatste minuten zette Westerkwartier een veel belovende aanval op en werd via een overtreding op de middenlijn gestuit. De scheidsrechter – hij speelde een hoofdrol deze avond- floot niet en Frisia counterde naar de onverwachte
3 – 2 winst.

Coach Erik Donker bleef realistisch: “wanneer je zo slordig met de kansen omgaat, dan moet je eerst en vooral naar jezelf kijken.”