Groene Ster Vlissingen 2 heeft goede zaken gedaan in de Topklasse C. De ploeg van André Siereveld en Miso Josipovic won in eigen huis met 7-5 van Brabantia uit Eindhoven. Door deze zege klimt het tweede naar de middenmoot.

Bron: Groene Ster Vlissingen

Groene Ster 2 begon uiterst zwak aan de wedstrijd en kwam meteen op een 0-1 achterstand. De achterstand duurde niet lang, want via een fraaie treffer van Romeo Goelaman werd het 1-1. Groene Ster bleef slecht verdedigen en niet veel later stond het 1-2. Groene Ster was de betere ploeg en kreeg legio kansen. Via een treffer van de sterk spelende Soufian Karba werd het 2-2. Kort voor de rust sloegen de Brabanders toch nog toe en bepaalden daarmee de ruststand op 2-3.

Foto: Groene Ster Vlissingen

In het tweede bedrijf wederom een zwakke start van de Vlissingers. De Eindhovenaren liepen in een mum van tijd uit naar 2-5 en leken daarmee de wedstrijd te beslissen. Groene Ster gaf echter niet op en bleef knokken. Via Goelaman werd het 3-5 en niet veel later zorgde Karba voor de 4-5. De thuisploeg rook bloed en ging op jacht naar treffers. Via sterkhouder Imad Azzanagui werd het 5-5 en was het alleen nog maar de thuisploeg die aan het voetballen was. Karba maakte met zijn derde treffer van de avond de 6-5 en daarmee had Groene Ster de wedstrijd volledig gedraaid.

In de slotfase kwam Brabantia nog een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar door het sterke keeperswerk van aanvoerder Denni Oosse bleef de voorsprong gewaarborgd. Het slotakkoord was voor de beste man aan Vlissingse zijde, Justin van Rossem, die de eindstand op 7-5 bepaalde.