Hoogeveen begint goed aan het nieuwe seizoen

0 0
Leestijd:2 Minuten, 55 Seconden

Nadat vorige week het nieuwe seizoen begon met een bekerwedstrijd, stond woensdagavond jl. de eerste competitiewedstrijd op het programma voor Hoogeveen.

Bron + Foto: Futsal Hoogeveen

Tegenstander deze avond was promovendus DOSKO, deze kenden de Hoogeveners nog van de periode toen men nog in de Hoofdklasse speelde. De wedstrijden toen werden altijd gespeeld op het scherpst van de snede, zo ook deze avond.

Hoogeveen begon voortvarend wat al snel resulteerde in een aantal kansen. Tot de 15e minuut hield de keeper van DOSKO zijn doel schoon. Sander Benjamins werd op links aangespeeld, gaf de bal strak voor op broer Frank, die nam de bal aan en met een vernuftig hakje verraste hij de doelman van DOSKO, 1-0. Hierna bleven de blauwhemden het beste van het spel houden, DOSKO testte doelman Bas Blanken nog wel een paar keer van afstand, echter zonder resultaat.

In de 18e minuut kwam de 2-0 tot stand. Het was wederom captain Sander Benjamins die snel door het midden aangespeeld werd en hard uithaalde, de keeper kon de bal nog keren, maar de attente Jacco Tuinstra die goed doorgelopen was, schoot de rebound hard in het dak van het doel. Nadat het spel wat op en neer golfde, was het in de 22e minuut Tim Mulder die vanaf de linkerkant, met een bekeken schot de bal de bal hard onderin de rechterhoek schoot en zo de 3-0 ruststand op het scorebord zette.

De tweede helft begon wat rommelig van beide kanten. Na goed doordrukken van de mannen in het groen, werd de 3-1 gescoord. De strijd werd hierna wat harder. DOSKO werd wat fanatieker en hun spel werd harder. Met nog 18 minuten op de klok floot scheidsrechter dhr. Vos voor een overtreding in het voordeel van Hoogeveen, een speler van DOSKO was het hier niet mee eens en dat ventileerde hij stevig naar de leidsman, wat resulteerde in een gele kaart. Hierdoor kwam Hoogeveen met een man meer te spelen. Na een minuut in overtal kreeg de thuisploeg een vrije trap die door Sander Hartman hard werd ingeschoten, de bal leek tegenhouden te worden, maar rolde toch het doel in en zo zette Hoogeveen de score weer op een marge van drie.

Hierna kreeg een andere speler van DOSKO, wegens commentaar op de leiding een gele kaart en speelde Hoogeveen weer met een man meer. Het duurde weer een minuut voordat de blauw witten via een snelle combinatie scoorde. Dit keer was het weer Sander Hartman die na een slimme pass van Sander Benjamins de bal simpel het doel in kon werken en de 5-1 maakte. De mannen in het groen betrokken hun keeper steeds meer in het spel en met nog 8 minuten te gaan resulteerde dat in de 5-2. De spanning kwam hierdoor iets terug. Hoogeveen geloofde het wel en het beste was er wel af bij de thuisploeg. De 5-2 leek de eindstand te worden, echter had DOSKO nog het geluk om in de laatste minuut nog een keer te scoren en werd de eindstand van 5-3 op het scorebord gezet.

Al met al toch een lekker begin voor Hoogeveen om de eerste wedstrijd winnend af te sluiten. Volgende week woensdag speelt Hoogeveen de uitwedstrijd tegen Futsal Frisia 1 uit Leeuwarden, wat altijd garant staat voor een spannende strijd.