0 0
Leestijd:1 Minuten, 22 Seconden

In de Premier League  kent men het principe speler/coach, dit was mede door de afwezigheid van maar liefst 6 ! basisspelers ook het geval gisteravond bij HZV het Vennewater tegen  ZVV-Zwaag, met Sander van Rijnsoever in de hoofdrol. Na een onwennig begin qua inname van spelposities en het niet altijd kort dekken van de persoon zonder bal kwam HZV al snel op een achterstand van 0-2 te staan. Gezien de grote kansen in het begin van de wedstrijd was dit toch even een mentale tik, maar mede doordat Keeper Indy Klamer scherp bleef, liep onze opponent niet verder uit, zelfs niet na een ondertal situatie bij HZV na een gele kaart.

Marco de Laat  HZV

Na een stevige speech en gerichte aanwijzingen van Coach Ronny Backer, schroefde men het tempo op in de 2e helft. Dit is de enige manier om deze geslepen ploeg pijn te doen, met als resultaat dat Lars de Vré de aansluitingstreffer maakte en Daniel Ben Ami de gelijkmaker produceerde 2-2.
HZV liet de tegenstander nu komen en mede door vlijmscherp te counteren, maakt Daniel de 3-2 .Voor het eerst was HZV de ploeg die vanuit een voorsprong speelde, toen onze tegenstander een extra veldspeler inbracht, werd het pleit binnen enkele minuten beslecht. Wederom Lars en nu ook Bram de Boer waren het die de uiteindelijke overwinning van 5-2 realiseerde, een verdiende en mentaal prima overwinning, mede door de al eerder genoemde speler/coach constructie.  De volgende wedstrijd is op  Vrijdag 16eDecember uit in de Pijp te A’dam tegen medekoploper Golden Stars.