0 0
Leestijd:2 Minuten, 51 Seconden

Vooraf was het natuurlijk duidelijk. Futsal Dragten zou een moeilijke avond krijgen in Winsum. De Groningers stevenen rechtstreeks af op het kampioenschap met het maximaal aantal punten na acht wedstrijden, maar er zou toch wel íemand zijn die dat wil verhinderen? Futsal Dragten lukte het in elk geval niet: 5-3.

Met een goed gevulde tribune ging iedereen er goed voor zitten. Een speciaal georganiseerde sponsoravond door de thuisclub was natuurlijk een extra motivatie voor de spelers om opnieuw drie punten aan het totaal toe te voegen. Daarvoor zou dan met Futsal Dragten moeten worden afgerekend. Toch waren het de gasten die brutaal de leiding namen in de 8e minuut. Tim Hof werd geen strobreed in de weg gelegd, toen hij vanaf eigen helft mocht opkomen en uithalen. Een minuut daarvoor had Aaron Tahaparij al kunnen scoren, maar hij kwam een teenlengte tekort op een inzet van Mark Kooistra. De gelijkmaker van Futsal Winsum liet echter niet lang op zich wachten. Amper een minuut later was de stand alweer gelijk getrokken.

Daarna golfde het spel op en neer met kleine en iets grotere kansen voor beide teams. Bij Winsum werd een knap opgezette aanval voorlangs geschoten en Dennis de Vries stuitte namens Dragten op de keeper. Tussen de 15e en 18e minuut gaven de gasten niet thuis. Door enkele persoonlijke fouten kon Winsum plotseling uitlopen naar een 4-1 voorsprong. Winsum hanteerde vaak de lange bal en men vond hiermee steeds een vrijstaande man, die achter de Dragtster verdediging stond te wachten. Het zag er bij Winsum goed uit en het was keeper Jelmer Hoekstra die voorkwam dat voor rust de achterstand voor Dragten nog groter werd.

In de tweede helft was eenzelfde beeld te zien. Snel op en neergaande aanvallen over en weer en na prima combinatievoetbal werd de stand door Winsum naar 5-1 getild (28e min.). Een veel belovende Dragtster aanval in de 30e minuut smoorde in de Winsumer verdediging, waardoor men qua stand niet dichterbij kwam. Het spel werd vervolgens wat rustiger en grote kansen bleven uit. Hoewel, Winsum schoot de bal vlak voor het vijandelijke doel bijna recht omhoog in plaats van naar voren, waarna Rachid Akdim na een prima voorzet van Aaron Tahaparij het net wel wist te vinden.

Bij Winsum nam de aanvalsdrang wat af, wat voor Dragten weer aanleiding was om te proberen dichterbij te komen. In de 39e minuut werd door Tim Hof het houtwerk nog getest op kwaliteit en in de 47e minuut doelpuntte Sander Germeraad door een voorzet van Rachid Akdim bij de tweede paal binnen te schieten. Ondanks een grote kans voor dezelfde Germeraad en het mee naar voren gaan van keeper Jelmer Hoekstra bleef de stand verder onveranderd.

Met name in de eerste helft had Futsal Dragten een lesje gekregen in effectiviteit. “Het is jammer”, verklaarde Hoekstra na afloop. “Eigenlijk verliezen we de wedstrijd in die vijf minuten toen er drie doelpunten vielen. Op dat moment zijn we te onzorgvuldig.”

Futsal Dragten belandt na deze nederlaag enigszins in de grijze middenmoot. Met een zevende plaats op de ranglijst zal men proberen omhoog te blijven kijken. Dat kan als komende vrijdag WMC uit Winschoten te gast is in De Drait. Dit team lijkt te zijn begonnen aan een opmars door de laatste plaats te verlaten via twee winstpartijen.

Futsal Dragten weet dus wat het te doen staat in haar laatste wedstrijd van 2017. Aanvang wedstrijd: 20.00 uur.