Westerkwartier pakt in een tactisch steekspel een nuttige overwinning

Na het teleurstellende resultaat van vorige week tegen Futsal Frisia was vv Westerkwartier er op gebrand de punten in eigen huis te houden.

In Sportcentrum Leek ontspon zich vooral een tactisch steekspel waarin beide teams er voor kozen de ruimtes klein te houden. De Herauten uit Burgum is een goed georganiseerde tegenstander met aanvoerder Bertus de Boer als de man die de lijnen uitzet. Beide teams werkten hard, maar creëerden weinig kansen.

Halverwege de eerste helft was het Menco Oedzes die met een ouderwetse schaar de tegenstander op het verkeerde been zette met een overtreding tot gevolg en dat leverde een twee minuten overtal voor vv Westerkwartier op. Dit werd bekwaam uitgespeeld doordat Rutger van der Veen die dezelfde Oedzes bereikte die met een strakke schuiver scoorde: 1- 0. Westerkwartier bleef dominant maar kon de score niet uitbreiden en het was vlak voor rust de slimme de Boer die de Friese ploeg op 1 – 1 bracht.

In de tweede helft hetzelfde beeld: de thuisclub zoekend naar een gaatje en De Herauten stug en goed verdedigend. Na zeven minuten was daar ineens Menno Tjoelker die van afstand de 2 – 1 hoog in de touwen schoot. De Herauten gaven nog steeds geen krimp en de thuisclub kwam er niet echt doorheen. Zes minuten voor tijd was daar de strakke inspeelpass van Jacob Tjoelker en wist goalgetter Joey Hummel uit de draai het net te vinden: 3 – 1.

De wedstrijd leek gespeeld maar de Friese ploeg wist in de slotminuut nog de 3 – 2 te maken door een fraaie vrije trap van de Boer. Het werd nog even spannend maar al snel floot de goed leidende arbiter Van der Wal voor het eindsignaal en staat vv Westerkwartier keurig in de middenmoot van deze spannende Topklasse.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK