Geleen – Zvv Beringe 1 heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven in Geleen. Maandagavond 3 september jl. was Awt-Gelaen 1 met 3-1 te sterk in sporthal Glanerbrook. Guus Maessen werd uitgeroepen tot “Man of the Match” vanwege zijn goede spel én zijn doelpunt.

Zvv Beringe begon erg slecht aan de wedstrijd. Na tientallen seconden in de eerste helft stond de ploeg van Mo Akzaz op een achterstand. Na een korte intrap en een hard schot lag de bal achter Jeremy Caessens. Gedurende de eerste helft kroop zvv Beringe uit haar schulp. Aan beide kanten waren enkele kansen te noteren, waarbij Jeffrey Rijkers met een schot op de paal het dichtst bij een treffer was. Zvv Beringe kreeg zelfs een gele kaart te verwerken. Na een lichte overtreding besloot de scheids tot ieders verbazing Guus Maessen een gele kaart te geven. Dit gebeurde exact twee minuten voor rust, waardoor zvv Beringe na rust weer met 5 spelers mocht starten.

Na 2 minuten in de tweede helft kwam Awt-Gelaen op een 2-0 voorsprong. Een strakke voorzet werd door Gilian de Bruijn door de benen van Jeremy in eigen doel getikt. Zvv Beringe besloot de laatste 20 minuten met hogere druk te gaan spelen. Dit wierp zijn vruchten af, want het balbezit en kansenaantal steeg voor de blauw-witten. In de 42e minuut van de wedstrijd wist Guus Maessen de spanning terug te brengen. Na een goede aanval kapte de verdediger zijn direct tegenstander uit en punterde de bal achter de doelman van de thuisploeg. Zvv Beringe besloot over het gehele veld druk te zetten, waardoor de ruimtes groter werden. Dit leverde aan beide kanten voldoende kansen op, waarbij beide keepers continu goed in de weg lagen.

In de voorlaatste minuut werd een bal op rand keepersgebied door een verdediger van Awt-Gelaen met de hand gespeeld. In plaats van te luisteren naar zijn assistent besloot de scheids door te laten spelen. Uit de tegenaanval viel het noodlot voor zvv Beringe. De einduitslag 3-1 was bereikt. Wegens commentaar op de leiding kreeg Guus ook nog eens zijn tweede gele kaart in de wedstrijd en moest de hal dan ook verlaten.

Een jammerlijk einde van een sportieve, kwalitatief goede wedstrijd in Geleen. Zvv Beringe 1 krijgt volgende week weer een kans om punten te pakken. Neerbeek 1 komt 10 september a.s. op bezoek in Panningen.