0 0
Leestijd:3 Minuten, 25 Seconden

De zaalvoetballers van ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 hebben afgelopen vrijdag goede zaken gedaan door met 2-5 te winnen bij Futsal Dragten. Omdat concurrenten Futsal Winsum (2-2) en Real Camaradas (4-6 verlies) puntverlies leden, hebben de Urkers wederom een flinke slag geslagen in de jacht op het kampioenschap in de Topklasse F.

Hendrik Brands

Open wedstrijd
In de openingsfase kregen beide ploegen de nodige mogelijkheden, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Toch werd het publiek in Sporthal de Drait aardig vermaakt en kreeg men een leuke open wedstrijd te zien.

In de 19e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het was aanvoerder Aaron Tahapary wie met een schot in de korte hoek keeper Willem de Borst wist te verrassen. Toch kon Futsal Dragten niet lang genieten van haar voorsprong, want een minuut later was het Jan Kramer wie de Urkers weer langszij bracht en de 1-1 liet aantekenen.

Voorsprong
Vlak voor rust kwam ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 zelfs op voorsprong, toen een schot van Kees de Boer van richting werd veranderd en keeper Luuk Westerhof kansloos liet. In de slotseconden van de eerste helft konden de Urkers opnieuw juichen, ware het niet dat scheidsrechter Van der Spoel de treffer van Jelbert Loosman afkeurde. De aanvoerder van De Kof 1 wachtte volgens de scheidsrechter te lang bij het nemen van de vrije trap, waardoor de scheidsrechter het doelpunt annuleerde.

Moeizaam
In de tweede helft was het Futsal Dragten wat weer probeerde langszij te komen. De thuisploeg kreeg het gevoel dat er misschien wel wat te halen viel tegen koploper ZVV Urk, en zette veel druk toen de Urkers in balbezit waren. Hier hadden de bezoekers even geen antwoord op.

Ondertussen werd Futsal Dragten sterker en sterker, en kreeg het de nodige kansen. Telkens stonden paal en lat in de weg voor de thuisploeg. Ook speelde keeper Willem de Borst weer een sterke wedstrijd en had met een aantal belangrijke reddingen weer een groot aandeel in de uiteindelijke overwinning.

Overwinning
In de 39e minuut kreeg Dennis Hardenbol een gele kaart van scheidsrechter Van der Spoel, nadat deze zijn frustraties afreageerde op de leidsman. Het zou een dure gele kaart worden voor Futsal Dragen, want een minuut later was het Kees de Boer die wist te profiteren van de overtalsituatie, en de bal in het doel schoot.

Met een 1-3 voorsprong op zak probeerden de Urkers hun voorsprong in veilige haven te krijgen. Toch gaf de thuisploeg niet op, en men probeerde met man en macht weer dichterbij te komen. Het zat Futsal Dragten niet mee. Paal, lat en Willem de Borst stonden zoals gezegd een treffer van Dragten in de weg.

En zoals zo vaak dit seizoen was het Jan Kramer wie wel wist te scoren, en De Kof 1 op een 1-4 voorsprong bracht. De kansen waren met name voor de thuisploeg, maar ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 was het meest effectief in de afronding.

Vlak voor tijd zou Futsal Dragten via Sander Germeraad weer tot 2-4 komen, maar de Urkers hielden het overzicht en de kalmte, waardoor de overwinning niet meer in gevaar zou komen. In de absolute slotseconde was het Albert Hendrik Romkes wie nog de 2-5 zou scoren, nadat Jelbert Loosman het overzicht bewaarde en Romkes een niet te missen kans gunde.

Grote slag
Zodoende boekten de Urkers een moeizame overwinning op Futsal Dragten. Ook in moeilijke wedstrijden staat De Kof 1 haar mannetje en blijven de spelers gefocust. Zodoende kan er weer één lastige uitwedstrijd worden afgestreept.

Alhoewel het schema nog lang is, en er zeker nog lastige wedstrijden op het programma staan, komt de titel al dichter en dichterbij. Omdat Futsal Winsum en Real Camaradas opnieuw punten verspelen, bedraagt de voorsprong op nummer twee Winsum nu al zes punten. Bovendien hebben de Urkers nog één wedstrijd tegoed, waardoor Winsum op negen punten achterstand kan worden gezet, en nummer drie Real Camaradas zelfs op veertien punten achterstand.

Komende vrijdag speelt ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 een thuiswedstrijd tegen A.S. Exstudiantes uit Groningen.