ZAALVOETBAL ONLINE

Dé zaalvoetbalsite van Nederland !!!

Hovocubo sluit goede oefencampagne af met overwinning op Real Noorderwijk

4 min read

Sander van Dijk en consorten kunnen tevreden naar de afgelopen maand kijken. Ondanks wat kleine blessures heeft de oefenmeester een goed beeld kunnen krijgen van zijn nieuwe selectie en zich gaan richten op de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe seizoen.

Bron: Hovocubo (Foto: Ferry Hoks)

Vandaag een smallere selectie omdat om diverse redenen spelers niet in actie konden komen: Mo Ajnane, Kevin Tromp, Levie Rood en Dave Severins.

Bij de Belgen zagen we een aantal bekende gezichten die ooit in de Nederlandse competitie in actie kwamen. Nederlands record international Jamal el Ghannouti, Morad Talhaoui (was keeper FCK de Hommel in de kampioenswedstrijd van 2014), Illias el Attabi en Mohamed el Fashi (beiden kwamen uit voor FC Eindhoven) en Aziz Hitou (speelde bij ‘t Knooppunt).

Onder leiding van Lars van Leeuwen en Jorn te Kloeze met Nino Lanting als secretaris werd de wedstrijd van start. Na drie en een halve minuut is het Lahcen Bouyouzan die in een een-tweetje met Said Bouzambou de thuisploeg op voorsprong brengt. Hovocubo blijft de aanval zoeken maar loopt keer op tegen een scherpe Talhaoui. Daarnaast heeft Hovocubo gedurende deze wedstrijd een abonnement op de paal genomen want deze wordt maar liefst in totaal 4 keer geraakt.

Na de pauze met de 1-0 op het scorebord gaan beide ploegen in de tweede helft het verschil proberen te maken. Het scoreverloop wordt dan ook wat intensiever. De gelijkmaker van Hitou, de nieuwe voorsprong voor Hovo door Younes en via Abdelhakim El Sababti waar Noorderwijk opnieuw langszij komt en de ingestudeerde Belgische corner die door ilal Bouri wordt afgerond. In de eerste tien minuten van het tweede bedrijf kantelt de stand dus naar 2-3. Een gretiger Real Noorderwijk wat goed was voor het niveau van de wedstrijd. Wanneer Appie Attahiri de bal vol op de pantoffel in de touwen achter Talhaoui volleert lijkt de gelijkmaker maar de goal wordt afgekeurd. In de allerlaatste fase van de wedstrijd werken bijde teams hard om op de beslissende voorsprong te komen. Het spel wordt feller wat ook leidt tot het bouwen van beide Oranje torentjes door de Secretaris van dienst Nino Lanting.  De grote vraag is bij wie de eerste tien meter trap valt. Echter, voorlopig niemand. Het is Said Bouzambou die na een bekeken pass van Bouyouzan Hovocubo weer op voorsprong brengt.

Met nog drie minuten op de klok brengt coach Yves Hermans zijn manschappen bij elkaar en besluit om over te gaan tot Power Play, het inzetten van de extra veldspeler ten koste van de keeper. Maar de extra inbreng van Issam Damhani resulteert niet tot het gewenste gevaar. Hovocubo staat goed te verdedigen. 8 seconden voor tijd valt alsnog de tien meter trap en Lahcen Bouyouzan is de genen die mag gaan aanleggen. En daarmee wordt het laatste tegoed van het abonnement verzilverd. De bal weer tegen de paal.

Met een nederlaag tegen HSV Panthers, een knap gelijkspel tegen FP Halle Gooik en overwinningen tegen zvv Volendam, PKC’83, ZVG Cagemax, Texel ’94 en Real Noorderwijk is de ploeg van Sander van Dijk klaar voor de start van de competitie in een heel gek jaar. Gek jaar omdat we te maken hebben met bijzondere omstandigheden die ons leven en ons doen en laten op z’n kop zet. Gek jaar omdat we geen kampioenen hebben en een nieuwe competitie gaan starten met 16 ploegen en een totaal afwijkend competitie verloop. Gek jaar omdat clubs door alle omstandigheden en maatregelen zich op totaal andere manieren zich hebben versterkt (of niet) en een vreemde voorbereiding hebben gekend.

Hovocubo gaat strijden om in de kampioenspoule te komen na de split, gaat strijden om de niet gespeelde bekerfinale die de club nog te goed heeft  in de nieuwe editie alsnog te spelen tegen een nog onbekende tegenstander  en gaat strijden om in de Main Round (waar Hovocubo zich al voor geplaatst heeft) een ronde veder te komen en zich te scharen tussen de subtop van Europa.

De voorbereiding is voor Hovocubo een mooie try-out geweest om adequaat met alle (nieuwe) omstandigheden om te gaan. De online ticket-shop blijft van kracht en geniet de voorkeur boven tickets bij de losse verkoop. Wij zullen de wedstrijden gaan streamen en tegen betaling aanbieden. Volg verder onze social media de komende tijd om u zich goed over alle mogelijkheden te informeren.

Volgende wedstrijd gaat gelijk om het ‘echie’ en wordt gespeeld op zaterdag 5 september om 20.00 uur in Sporthal De Opgang. Tegenstander is Futsal Feyenoord.

Geef een antwoord

error:
P
appzaalvoetbalonlinecom.wpapp

GRATIS
BEKIJK