0 0
Leestijd:1 Minuten, 17 Seconden

De Eredivisie Vrouwen zaal heeft sinds vrijdagavond jl. een nieuwe koploper. In het hol van de leeuw leed Libertas uit Damwâld een smadelijke nederlaag. Het team van interim-coach Sven van Dam werd op alle fronten afgetroefd en mag de komende twee weken de wonden gaan likken. Een overwinning uit de laatste twee duels volstaat voor een plek in de halve finales.

Bron: zv Libertas

Driemaal is scheepsrecht gold dit keer voor FC Marlène. Twee keer trok de Noord-Hollanders aan het kortste eind, maar nu waren de rollen omgekeerd. Libertas had moeite met het hoge tempo van de technisch vaardiger tegenstander, die de Friezinnen vanaf het begin naar adem liet happen. Dit resulteerde al snel in de 0-1 door Mila Wittebrood. Na slordig balverlies van Jessie Prijs wist de topscoorder van Nederland, Simone Hand, keepster Laura Hummel met een prachtige sleepbeweging kansloos te laten. Libertas kreeg in de eerste helft nauwelijks kansen.

In de tweede helft herpakten de speelsters van Libertas zich enigszins. Dit resulteerde overigens direct in kansen voor beide teams. Jessie Prijs toucheerde de kruising en daarna trof Simone Hand de paal. De ommekeer in de wedstrijd bleef uit toen keepster Jacky Reus op miraculeuze wijze een treffer van Sam Bosma wist te voorkomen. Twee minuten voor het einde was het definitief over en uit voor Libertas nadat Sanne Brand optimaal profiteerde van een meespelende keepster bij Libertas. Daar bracht een doelpunt van Sam Bosma geen verandering in. Eindstand 3-1. Een terechte overwinning voor FC Marlène.

Meer info: Eredivisie Vrouwen