0 0
Leestijd:3 Minuten, 58 Seconden

De tribunes van de Snij Noordhal waren op de tweede speeldag van het Europees Kampioenschap zaalvoetbaltoernooi wederom goed gevuld. En niet voor niets uiteraard, want er stonden wederom twee mooie wedstrijden ingepland, namelijk Drachtster Boys tegen Sport Lisboa e Benfica (Lissabon, Portugal) en Atletico Navalcarnero (Madrid, Spanje) tegen MosPolytech (Moskou, Rusland).

Laatstgenoemde wedstrijd stond als eerste gepland (18.00 uur) en werd een wedstrijd die feitelijk een beetje te vergelijken was met de wedstrijd van gisteravond tussen Olimpus en Drachtster Boys.

Atletico was hierin wederom de gangmaker en MosPolytech was het –misschien wel te– afwachtende team, waardoor het jammer genoeg niet een hele boeiende wedstrijd werd. Pas als MosPolytech even wat druk ging zetten op de helft van Atletico werd wel duidelijk dat Atletico niet onschendbaar is, maar helaas gebeurde dit te weinig door MosPolytech, waardoor het veelal eenrichtingsverkeer werd richting het doel van MosPolytech. De trainer/coach van Atletico liet dan ook al vrij snel de speelsters die gisteravond al hadden gespeeld op de bank zitten, omdat het al vrij snel duidelijk was dat het niet een al te moeilijke wedstrijd voor hun zou worden.

De score werd door Atletico geopend vanuit een standaardsituatie; de doelvrouw van MosPolytech kwam bij een uitworp met de hand buiten haar doelgebied, waardoor er een directe vrij trap werd gegeven. Dit buitenkansje werd uiteraard benut door Atletico, waardoor er in de vierde minuut de 1-0 kon worden genoteerd. MosPolytech was hierdoor waarschijnlijk wel even van slag, want binnen twee minuten na de openingstreffer scoorden zij de 2-0 al, door een mooie driehoek combinatie. Deze 2-0 werd tevens de ruststand.

De tweede helft werd een beetje plichtmatig afgehandeld, omdat Atletico het eigenlijk wel geloofde en MosPolytech niet de kwaliteiten had om het Atletico echt moeilijk te maken. Uiteindelijk kon Atletico de score nog vergrootten naar 4-0. Door deze winst is Atletico dus zeker van de finale!

De tweede wedstrijd (20.00 uur) was dus de wedstrijd Drachtster Boys tegen Sport Lisboa e Benfica (Lissabon, Portugal). Drachtster Boys begon geconcentreerd aan de wedstrijd, achteraf misschien wel te geconcentreerd, want Sport Lisboa e Benfica scoorde al binnen twee minuten de openingstreffer, 0-1. En binnen 15 seconden na de openingstreffer had Sport Lisboa e Benfica de kans al op 0-2, maar gelukkig belandde de inzet net naast het doel. In de derde minuut counterde Drachtster Boys goed, Jessie Prijs werd goed in stelling gebracht maar haar schot werd door de doelvrouw van Sport Lisboa e Benfica gestopt en in de rebound faalde Esther van Toledo ook, waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan.

Een paar minuten later werd Jessie –net voorbij de middenlijn– door het centrum goed aangespeeld, waardoor ze op een 1-1 situatie met haar directe tegenstander kwam te staan. Jammer genoeg werd ze ditmaal goed naar de buitenkant gedreven en kon haar schot vanaf de zijkant door de doelvrouw van Lissabon worden tegengehouden, al was de paal haar hierbij wel heel behulpzaam.

Hierna volgde een periode waarin Lissabon uit enkele corners gevaarlijk werd en uiteindelijk werd er vanuit een van deze corners dan ook gescoord, 0-2. In de laatste minuten kreeg Lissabon nog wel enkele, grote kansen maar gelukkig stond doelvrouw Anna Reitsma steeds goed op haar plaats, waardoor de 0-2 tevens de ruststand werd.

De eerste minuut van de tweede helft was de spectaculairste minuut van het toernooi tot nu toe. Na 15 seconden scoorde Lissabon de 0-3 en 8 seconden hierna had Drachtster Boys gelijk al een antwoord; Marian Meijer werd goed in stelling gebracht en scoorde de 1-3. Het publiek ging er nu toch maar eens goed voor zitten, echter in de zesde minuut maakte Lissabon al een eind aan de inspiraties van Drachtster Boys. Uit een goed ingestudeerde counter werd bij de tweede paal een vrije speelster gevonden die op haar beurt de bal voor het intikken had. En toen in de negende minuut ook nog eens de 1-5 werd gescoord, was de wedstrijd voorgoed beslist. Drachtster Boys kreeg nog wel enkele mogelijkheden om de uitslag draaglijker te maken, maar helaas werden deze kansen niet benut, waardoor Lissabon uiteindelijk de genadeslag kon geven door twee minuten voor tijd de 1-6 te scoren.

De zaalvrouwen van Drachtster Boys kunnen zich dus opmaken voor de wedstrijd om plaats 5; deze wedstrijd vindt donderdag 29 maart a.s. plaats in sporthal Snij Noordhal te Drachten, aanvang 16.00 uur. De wedstrijd om plaats 3 vindt dan plaats om 18.00 uur en de finale (waarin Atletico Navalcarnero al zeker van is) start om 20.00 uur.

Voor morgenavond staan de wedstrijden WFF Inter Media Services-MosPolytech (18.00 uur) en AS Olimpus Keypartner-Sport Lisboa e Benfica (20.00 uur) op het programma.