Zaalvrouwen van Drachtster Boys starten met een nederlaag op het EK zaalvoetbaltoernooi

0 0
Leestijd:2 Minuten, 13 Seconden

In een goed gevulde Snij Noordhal te Drachten konden de zaalvrouwen van Drachtster Boys op de eerste wedstrijddag niet voor een verrassing zorgen tegen AS Olimpus Keypartner Roma (Italie); Drachtster Boys verloor met 5-0. De wedstrijd tussen WFC Inter Media Services (Oekraine) en Atletico Navalcarnero Madrid (Spanje) was even daarvoor al gespeeld; hier was WFF niet opgewassen tegen het sterk acterende Atletico, het werd hier 1-5.

De eerste wedstrijd was genieten geblazen. Twee teams die aanvallend speelden met over het algemeen mooi en goed verzorgd zaalvoetbal. Na 30 seconden opende Atletico de score, 0-1. Hierna kreeg WFC wel enkele kansen, maar het vizier stond bij hen nog niet op scherp. Atletico sloeg in de 8ste en 10de minuut dan ook hard toe, door 0-2 en respectievelijk 0-3 aan te tekenen. Hierna verzwakte het spel van WFC iets, waardoor Atletico het spelbeeld bepaalde. Atletico kon de score voor rust zelfs nog tot 0-4 vergrootten, wat dan ook de ruststand werd.

Na rust kwam WFC toch beter in het spel en kon dan ook al binnen 2 minuten de 1-4 scoren. Atletico had hier echter snel een antwoord op en vergrootte de voorsprong binnen 2 minuten weer naar 4 doelpunten en daar bleef het (helaas) bij. Het spel ging wel snel heen en weer en beide teams creeerden ook wel kansen, maar de bal wilde gewoon niet meer in het netje. Hetzij door goed keeperswerk, hetzij door het vizier niet op scherp te hebben.

Desalniettemin genieten geblazen en vol hoop op naar de wedstrijd van de dag (avond), te weten AS Olimpus Keypartner Roma tegen Drachtster Boys.

Helaas miste deze wedstrijd de kwaliteit van de openingswedstrijd. De Italiaanse vrouwen wisten de zaalvrouwen van Drachtster Boys namelijk zodanig te weren dat de doelvrouw van Olimpus feitelijk geen serieus werk kreeg te doen, omdat Drachtster Boys uitsluitend via de diepe, lange bal gevaar wilde (en misschien wel kon) maken. Maar deze ballen kwamen nimmer goed aan, waardoor er weer gelijk balverlies werd geleden. Daarentegen moest de doelvrouw van Drachtster Boys (Anna Reitsma) vaak in actie komen en dat deed ze zeker naar behoren, maar helaas kon zij niet tegenhouden dat Olimpus driemaal kon scoren, waardoor –gezien het spelbeeld van de wedstrijd– het waarschijnlijk een hele klus voor Drachtster Boys zou worden om dit weer goed te maken.

De tweede helft was jammer genoeg vrijwel identiek aan de eerste helft. Olimpus dat makkelijk combineerde en Drachtster Boys dat wel vocht voor wat het waard was, maar gewoonweg kwaliteit te kort kwam om het Olimpus echt moeilijk te maken. Olimpus scoorde dan ook nog tweemaal, ondanks de goede invalbeurt van doelvrouw Laura Hummel.