wo 22 november 2023
- 19:30
4 6

Groene Ster Vlissingen 2 boekt belangrijke zege op ZVG/Cagemax 2

VLISSINGEN – Groene Ster Vlissingen 2 heeft goede zaken gedaan in de Topklasse C. Het tweede was in eigen huis met 7-5 te sterk voor ZVG/Cagemax 2 uit Gorinchem. Door deze zege is de afstand naar de nacompetitie tegen degradatie vergroot naar dertien punten en lijkt een extra jaar topklasse gegarandeerd. Voor de Vlissingse formatie waren Yassine Bouzambou, Aron Schreuder (beiden 2x), Alberthgaynio Lucia, Kai Cosijn en Amran Dahraoui trefzeker.

Bron: Groene Ster Vlissingen

Bij de thuisploeg debuteerde doelman Daniel Molenaar en deed dit meer dan verdienstelijk. Groene Ster kende een goede start en via een rake treffer van sterkhouder Yassine Bouzambou stond het al snel 1-0. Ondanks de voorsprong speelde het tweede in een te laag tempo en was de ploeg kwetsbaar in de omschakeling. Zo kwamen de gasten uit Zuid-Holland ook niet geheel onterecht op 1-1. De Vlissingers waren echter de betere partij en creëerden een hoop kansen. Zo rondde topschutter Aron Schreuder fraai af en zorgde daarmee voor de 2-1. Kort daarna zorgde de talentvolle Alberthgaynio Lucia voor de 3-1 door de bal in de verre hoek te punteren. Ondanks het betere veldspel en de voorsprong bleef Groene Ster kwetsbaar in de omschakeling. Het was aan doelman Daniel Molenaar te danken dat de marge van twee lang intact bleef, maar de goed keepende Molenaar kon niet voorkomen dat de bezoekers op 3-2 kwamen. Aron Schreuder zorgde kort voor de rust voor de belangrijke 4-2, waardoor de Vlissingers met een marge van twee verschil de rust in gingen.

In het tweede bedrijf een slordig spelend Groene Ster. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om de score verder uit te breiden, maar was totaal niet scherp in deze fase. Daarnaast gaf de ploeg verdedigend genoeg kansen weg en was het wederom aan doelman Daniel Molenaar te danken dat ZVG niet dichterbij kwam. Gaandeweg de tweede helft bleef het spel rommelig en de bezoekers profiteerden hier optimaal van en kwamen dan ook terecht op 4-3. Het spel golfde op en neer en via een fraaie individuele actie van Kai Cosijn werd het 5-3. Toch was de wedstrijd nog steeds niet gespeeld en bleven de bezoekers geloven in een resultaat. Groene Ster bleef kansen missen en niet scherp verdedigen, waardoor de gasten op 5-4 kwamen en tot overmaat van ramp zelfs op 5-5. In de absolute slotfase gingen beide teams vol voor de zege en kregen de bezoekers een niet te missen kans, maar diens inzet belandde voor een leeg doel op de paal. In de tegenstoot zorgde Yassine Bouzambou met een listige punter voor de 6-5. Het slotakkoord was voor de hard werkende Amran Dahraoui, die de bal hard in het dak van het doel liet belanden; 7-5.