- 21:05
1 6
OS Lusitanos / Daily Paper 2

IJsselmeervogels wint eerste wedstrijd in de Hoofdklasse

Afgelopen vrijdag stond de eerste competitiewedstrijd voor IJsselmeervogels zaal 1 op het programma. De tegenstander was Ara Cora Kingdom 2 en de wedstrijd vond plaats in Sporthal De Toekomst. Na het bekersucces van vorige week, was het aan de Vogels om deze lijn door te zetten bij de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse.

Bron: IJsselmeervogels

Eerste helft
IJsselmeervogels begon slordig aan de wedstrijd. Er ontbrak rust in het spel en ook voorin werden een paar mooie aanvallen niet afgemaakt. Gelukkig stond de verdediging als een huis, dus was er geen reden tot paniek. Uiteindelijk wist Jelle Priem te tekenen voor de openingstreffer, na een goed een-tweetje met Patrick Koelewijn schoof Jelle de bal in het doel.

Door deze goal kreeg IJsselmeervogels meer rust in het spel. Het gevolg was een snelle 2-0 gemaakt door (weer) Jelle Priem. Alles leek goed te gaan voor de Vogels totdat Ara Cora Kingdom 2 wat terug deed. Waar IJsselmeervogels verdedigend alles op orde had, werd er slap verdedigd en niet goed op de vleugelaanvaller van Ara Cora Kingdom 2 gelet. Het resulteerde in een simpele 2-1 en dus waren de mannen uit Amsterdam terug in de wedstrijd. Vlak na de goal floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

Tweede helft
In de tweede helft werd IJsselmeervogels direct in het zadel geholpen door een klungelende keeper. Een punter van Daniël leek makkelijk houdbaar voor de sluitpost van de Amsterdammers, maar hij liet de bal uit de handschoenen glippen. Patrick Koelewijn frommelde de bal erin en zorgde hierbij voor de 3-1. Ara Cora Kingdom 2 raakte niet in paniek en ging steeds aanvallender spelen. Na een slordige dekkingsfout wisten de Amsterdammers wederom te scoren: 3-2.

Hierna volgde een lange periode waarin Ara Cora Kingdom 2 flink druk uitoefende op IJsselmeervogels. Mede door een paar indrukwekkende reddingen van keeper Giel Kootstra, bleef IJsselmeervogels aan de leiding. De druk werd nog een stukje opgevoerd, nadat Daniël een dubieuze gele kaart kreeg van de scheidsrechter wegens protesteren. De Amsterdammers wisten uiteindelijk niet te scoren tegen een drietal Vogels.

Nadat IJsselmeervogels weer compleet in het veld stond, was er een messcherpe counter voor nodig om onder de druk van Ara Cora Kingdom uit te komen. Alexander, Daniël en Jelle Priem lieten met goed combinatievoetbal zien hoe je binnen een paar tellen van de ene naar de andere kant van het veld kan komen. De laatste, Jelle Priem, was wederom het eindstation en daarmee maakte hij zijn hattrick compleet.

Na deze goal stortte het volledig in bij Ara Cora Kingdom 2. Cees Duyst veroverde de bal op eigen helft, waarna hij hem speelde in de richting van Patrick Koelewijn. Samen lieten ze de verdediging gemakkelijk achter zich. Patrick Koelewijn gaf de bal uiteindelijk breed op Cees Duyst die hiermee op leeg doel kon afmaken. Hierna volgde gelijk de 6-2 door een snelle omschakeling van IJsselmeervogels met als doelpuntenmaker Joël Kok. In de laatste minuut tekende ook Jelle Kootstra voor zijn eerste doelpunt van het seizoen en zorgde daarmee voor de eindstand: 7-2.

IJsselmeervogels zaal 1 begint met deze 7-2 overwinning fantastisch aan de nieuwe competitie. Aanstaande vrijdag staat de tweede competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander is ZVV DOS’58 1, dat vorig jaar kampioen werd in de Eerste Klasse. De wedstrijd zal om 21:05 plaatsvinden in Utrecht.

Meer info: Hoofdklasse B