- 21:05
Elbalta
1 3

Reserves van MSV-Zeemacht boeken een belangrijke overwinning op RKAV Volendam 2

De heren van MSV-Zeemacht 2 wisten een mooie 5-4 overwinning te behalen tegen RKAV Volendam 2. De jonge ploeg van coach Harald de Klerk had het al een aantal weken lastig en snakte naar een goed resultaat. Dat dit juist tegen de ervaren ploeg uit Volendam gerealiseerd werd is een fantastische opsteker.

Bron/Foto: MSV-Zeemacht

Met 3 junioren in de ploeg, een aantal 1e-jaars senioren, waarvan ook nog een aantal nieuwelingen in de zaal werd de wedstrijd gestart. In de 2 verschillende blokken werd veelal de aanval gezocht en speelde het spel zich vaak op de helft van Volendam af, maar dit leek vooral een tactische keuze van de mannen in het oranje. Want bij een onderschepping probeerden zij door snel combinatiespel in de omschakeling tot kansen te komen. De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Zeemacht werd het vaakst gevaarlijk via de spitsen Mexx Bais en Billy Zwart. De aanvoer moest onder andere komen van Kenny Holswilder en Tarik Awlad die van achteruit de lijnen moesten uitzetten. Met een 2-2 stand door doelpunten van Mexx Bais en Billy Zwart werd de rust bereikt.

In de 2e helft wederom een doelpunt van Mexx Bais na een goede opbouw onder druk, waarbij Gerben Luik en Jeddy Halman met een mooi een-tweetje betrokken waren, maar helaas kwamen de Volendammers ook tot scoren. Met nog een minuut of 5 te spelen leed Luc van der Wal makkelijk balverlies door een slechte pass. Het leek erop dat een goed resultaat de mannen uit de vingers zou glippen. Maar de jonge ploeg gaf niet op en diezelfde Luc van der Wal maakte de 4-4 met een bekeken schuiver na een mooie schijntrap. Met nog een kleine 2 minuten op de klok kwam Billy Zwart in scoringspositie en hij hield het hoofd koel en zette de Sailors op een 5-4 voorsprong.

De laatste 2 minuten koos de coach voor de jongste van het stel Luc van der Wal (17) en Luka Waard (15) ondersteund door de ervaren Kenny Holswilder en Tarik Awlad. In deze fase werd de keeper van Volendam bij een van de palen van het doel op de helft van Zeemacht geposteerd, waar hij een levensgrote kans op de gelijkmaker miste. Ook de thuisploeg miste in de omschakeling de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het laatste fluitsignaal werd ontvangen met de 5-4 stand. De 3 punten waren een feit.

Meer info: Hoofdklasse A