- 21:00
5 2
CSVC

Westerkwartier bezorgt koploper ZVV Borger hoofdpijn

In Sportcentrum Leek werd de topper Borger (koploper) tegen vv Westerkwartier (nummer 3) gespeeld. Het werd een eenzijdige wedstrijd met een superieure thuisploeg en een tegenvallende Drentse lijstaanvoerder.

Bron: VV Westerkwartier

Het begon al na vijf minuten toen Rick Renkema het doel bestookte en er een overduidelijke handsbal gemaakt werd door een Drentse verdediger. Een rode kaart dus voor Borger en een strafschop voor Westerkwartier die de sterk spelende Renkema strak in de winkelhaak schoot: 1-0. Twee minuten daarna stuurde routinier Jacob Tjoelker de snelle Sale Rozema weg en deze rondde beheerst af: 2-0. Borger stelde hier weinig tegenover en de ervaren Robert Hamming werd goed aan banden gelegd. Halverwege de eerste helft viel zelfs de 3-0 toen Rozema zich erlangs rommelde en Joey Hummel bij de tweede paal vond.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld: Westerkwartier sterk aan de bal, geduldig rond spelend en een onmachtig Borger dat het alleen met een aantal schoten van afstand probeerde. Doelman Erwin Heidinga raakte daar niet van onder de indruk. Via een overtal situatie na geel voor Borger was het good old Rutger van der Veen die de 4-0 binnen punterde. De laatste twee doelpunten van Westerkwartier waren vooral bezienswaardig. De 5-0 van Renkema kwam vanuit een wissel situatie: Renkema kwam vanaf de bank het veld in en ging er in één beweging vandoor en verschalkte de keeper eenvoudig. En de 6-0 kwam van Rozema die zijn goede wedstrijd bekroonde door de assist van Tjoelker knap met de borst mee te nemen om daarna koelbloedig te scoren.

Coach Erik Donker was lovend over zijn team: “Volwassen en met geduld gespeeld, ik heb ervan genoten.” Westerkwartier gaat
nu de winterstop in op een 2e plaats met twee punten achterstand op -nog steeds- koploper Borger.

Meer info: Topklasse F