3 3

ZVG/Cagemax VR wint van zv Libertas VR

Gisteren stond de verre uitwedstrijd tegen zv Libertas op het programma. ZVG/Cagemax moest het o.a. zonder Noël Elands, Nidia Bos en Corina Luijks doen. De pas 15 jarige Noor Blokhuis werd aan de selectie toegevoegd.

Bron: ZVG

Via Patricia Looyen wist ZVG/Cagemax in de derde minuut al op voorsprong te komen. Nog geen twee minuten later wist de thuisploeg via een doelpunt van Jildou Koning op gelijke hoogte te komen. Halverwege de eerste helft was het wederom Patricia Looijen die het net wist te vinden en ZVG/Cagemax op een 1-2 voorsprong zette.

ZVG/Cagemax kwam scherp de kleedkamer uit. Griffith Vaissaire schoot al snel de 1-3 op het scorebord. Vlak voor tijd wist Jeanine Bosma voor zv Libertas de aansluitingstreffer binnen te schieten. ZVG/Cagemax kwam verder niet in problemen en stapte met een verdiende 2-3 overwinning het veld af.

Door deze overwinning gaan de dames van ZVG/Cagemax over zv Libertas heen op de ranglijst en staan nu op derde plaats in Eredivisie.

Aanstaande vrijdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. In Sporthal Oosterbliek zal Futsal Rotterdam de tegenstander zijn.

Meer info: Eredivisie Vrouwen

Libertas laat steken vallen in de strijd om de derde plaats

Libertas VR1 verloor afgelopen vrijdagavond geheel onnodig van ZVG/Cagemax uit Gorinchem. Hoeveel 100 procent kansen heb je nodig om een wedstrijd over de streep te trekken zal coach Symen Abe Hoekstra hebben gedacht na afloop van de met 2-3 verloren wedstrijd?

Bron: zv Libertas

Drie keer was de lat het eindstation. Een aantal keren doken speelsters alleen op voor keepster Angel Verschoor. Met kunst en vliegwerk haalden de verdedigers van ZVG ballen van de doellijn. En dan zat het scoreverloop ook nog eens niet mee.

Door dom balverlies van keepster Veselina Bukina kwam Libertas al vroeg op achterstand. Patricia Looijen profiteerde optimaal van dit buitenkansje: 0-1. De 1-1 van Jildou Koning was het resultaat van een prachtige aanval. Voor rust had Libertas het karwei al af moeten maken maar kreeg zelf het deksel op de neus. Weer was het de dekselse Patricia Looijen die optimaal profiteerde van geschutter in de verdediging. Nu kon zij scoren uit een corner. Plaaggeest Looijen verzuimde voor rust de 1-3 te scoren.

In het begin van de tweede helft kreeg Sam Bosma een ogenschijnlijk niet te missen kans. In plaats van de bal in het doel te rossen, nam zij de bal nog aan en voorkwam daarna een uitgestoken been van de tegenstander de gelijkmaker. Griffith Vaissaire vergrootte vervolgens de marge tot twee doelpunten. Libertas rijgde in het laatste deel van de wedstrijd de kansen aan elkaar. Pas toen Symen Abe Hoekstra besloot om Marissa Elzinga als keepster mee te laten voetballen, viel er een doelpunt van Jeanine Bosma. Maar deze kwam te laat om alsnog een punt uit het vuur te slepen.

De wedstrijdbal werd gesponsord door Nienhuis Sport uit Marum. Ook dank aan de wedstrijdsponsors DSO administratie en Autopoetscentrale Leen Bosgraaf.