6 4

ZVC Veenendaal in slotseconden van ware thriller onderuit tegen FC Marlène (incl. VIDEO)

Vrijdagavond 22 september 2023 was het dan eindelijk zover: ZVC Veenendaal maakte z’n debuut in de Eredivisie van het zaalvoetbal tegen FC Marlène uit Heerhugowaard, in sporthal West te Veenendaal.

Bron: ZVC Veenendaal

We begonnen slordig, zenuwachtig, niet scherp aan de aan de wedstrijd.  Misschien ook een beetje teveel ontzag voor de tegenstander. Binnen 2 minuten stonden we al met 0-2 achter. Daarna richtte ZVC Veenendaal zich weer op, wat het overigens deze hele wedstrijd deed. Maar er werden teveel foutjes gemaakt, ook door spelers die normaal gesproken altijd een 7 of 8 scoren, die deze wedstrijd niet vlekkeloos speelden. Dat was erg jammer want deze foutjes worden op eredivisie-niveau eerder afgestraft. En zo liep ZVC Veenendaal dus de 1e helft steeds achter de feiten aan. We lieten na de 0-2 natuurlijk wel strijdlust en veerkracht zien wat ons nog tot 4-4 bracht. Ruststand 4-4 (dank aan beide teams voor de galavoorstelling 1e helft).

De tweede helft was ook een ware thriller. Het was jammer dat ZVC Veenendaal die bijzondere foutjes bleef maken. De tegenstander profiteerde in veel gevallen daarvan. Als team kon ZVC Veenendaal met passie, strijdlust, inzet, slimheid voor de rest steeds terugkomen. Echter op 6-6 werd er toen we al op scherp stonden met 5 overtredingen, 4 seconden voor tijd nog een overtreding begaan. Dit cadeautje in de vorm van een 10 meter trap werd helaas dankbaar uitgepakt door FC Marlène.

FC Marlène proficiat met jullie overwinning. Chapeau aan beide teams voor het spektakel!