- 20:00
HHC Hardenberg
2 9

ZVV Urk/Bakkerij de Kof 1 verzuimt resultaat te behalen in Heiloo

Vrijdag 22 september jl. stond de uitwedstrijd in het verre Heiloo tegen het nog zonder puntverlies zijnde HZV/Vennewater op het programma. In een zeer vermakelijke wedstrijd, waarin legio kansen zich voordeden voor beide teams trokken de Urkers uiteindelijk aan het kortste eind door een gebrek aan scherpte voor het doel.

Bron: ZVV Urk

Eerste helft
Tijdens het eerste bedrijf werden de Urkers voornamelijk teruggedrongen op eigen helft. De jonge ploeg uit Heiloo zette vroeg druk en daar kon maar moeilijk onderuit gevoetbald worden. De eerste keer dat dit wel lukte was het ook meteen raak. Klaas Jelle Romkes kon een rebound van Johan Loosman afrondden: 0-1.

Er werd scherp en geconcentreerd verdedigd door de Urker zaalvoetballers. Nadat Willem Snoek oog in oog met de doelman verzuimd had om de marge twee te maken was het een afstandsschot, dat werd aangeraakt, dat zorgde voor de 1-1. Tot overmaat van ramp werd het negen seconden voor rust vanuit een intrap, geheel onnodig, zelfs 2-1 voor de thuisploeg.

Nekslag
Ook meteen na rust kregen de Urkers weer de kans om oog in oog met de doelman de gelijkmaker te noteren, dit keer was het Johan Loosman die op de sterke doelman stuitte. Een aloude voetbalwet zegt als je zelf niet scoort de tegenstander dat wel doet. Nadat even later de Urkers de paal raakten viel de 3-1 in de tegenstoot er wel in. En meteen daarna zelfs de 4-1. In de allerlaatste seconden viel zelfs de 5-1 nog.

Vanuit Urker oogpunt een geflatteerde uitslag, er had zeker met iets meer geluk meer in gezeten deze avond.

Meer info: Eerste Divisie A