- 20:30
3 3
ZVV Den Haag VR

Zaalvrouwen Libertas strijdend ten onder tegen Os Lusitanos/LEBO Vastgoed

Vrijdag 13 oktober jl. stond er wederom een duel tussen de zaalvrouwen van Os Lusitanos/LEBO Vastgoed en zv Libertas gepland. Deze keer speelden beide teams niet voor de beker, maar voor de competitie.

Bron: zv Libertas (Foto: Meint de Vries)

De wedstrijd begon met een paar kleine kansen over een weer, maar brak echt open toen Marlous Pieëte in de vierde minuut scoorde voor Os Lusitanos. De voorsprong was voor Os Lusitanos van korte duur. In de 6e minuut trok Marissa Elzinga de score gelijk. Deze goal had bijna op de naam van Silke van der Wal gestaan, toen zij in de actie ervoor al het doel trof. Deze treffer verklaarde de scheidsrechter ongeldig omdat hij al had gefloten voor een blessure bij keepster Anna Reitsma. Na de scheidsrechtersbal die volgde, werd het doelpunt alsnog gemaakt. Hierdoor verscheen de stand van 1-1 op het scorebord.

Kort daarna volgde wederom een doelpunt. Sam Bosma wist de bal voorbij keepster Anna Reitsma te schieten, 2-1 voor Libertas! Hierna volgden er veel kansen voor de thuisploeg en werd de strijd tussen beide teams steeds meer verhit. Duels werden harder bevochten en hier en daar was er veel frustratie bij Os Lusitanos te zien. Dit resulteerde in een aantrekkelijke wedstrijd voor het publiek met veel passie en strijdlust. Ook deelden de scheidsrechters de eerste gele kaarten uit, beide aan de kant van Os Lusitanos. Net voor het rustsignaal klonk scoorden de Amsterdammers nog eenmaal. Kelly Hollak trok met een technisch hoogstaande lob de wedstrijd weer gelijk, waardoor de ruststand 2-2 was!

Na een welverdiende pauze verschenen alle speelsters weer op het veld. De strijd was nog niet gestreden en er was duidelijk weer genoeg energie om elk duel te vechten om de bal. Na veel kansen over en weer en uitstekend keeperswerk van zowel Laura Hummel als Anna Reitsma, scoorde Kim van Velzen het eerste doelpunt na de rust. Na een goed uitgespeelde aanval, kon zij de bal bij de tweede paal gemakkelijk binnenschieten. (2-3).

Na een kleine periode met wat minder nauwkeurig voetbal aan de kant van Libertas viel ook de vierde tegengoal. Via de rug van Marissa Elzinga belandde de bal pardoes in het net. Met een stand van 2-4 leek het duel niet de kant van Libertas op te gaan vallen. Desondanks bleef Libertas aandringen en de beloning kwam met nog 1 minuut op de klok. Silke van der Wal werd via een mooie bal langs de lijn vrijgespeeld en schoot de bal feilloos in de verre hoek, 3-4! De laatste minuut poogde Libertas met een meespelende keeper om de score nog gelijk te trekken, maar dit bleek tevergeefs.

De punten gingen mee naar Amsterdam, maar Libertas kan terugkijken op een wedstrijd vol strijdlust, kansen en technische hoogstandjes! Helaas kwam het net wat tekort.

Meer info: Eredivisie Vrouwen