- 20:30
ZZVV Mazzelstars VR
0 3

Zaalvrouwen Libertas morsen punten tegen D.W.O.W.

De zaalvoetbalsters van Libertas leken onbedreigd weer drie punten over de streep te trekken, maar kwamen uiteindelijk van de koude kermis thuis. Na een superieure eerste helft, overigens zonder doelpunten, kwamen de Damwâldsters in de tweede helft al vrij vroeg op een 2-0 voorsprong. Een penalty gaf de West-Friezen zoveel zelfvertrouwen dat men eindelijk de verdedigende stellingen mondjesmaat af en toe verliet. Libertas kakte in elkaar en DWOW scoorde nog de gelijkmaker en werd met een 2-2 gelijkspel de morele winnaar.

Bron: zv Libertas

Het was de energieke Jolieke Rauwerda die het thuisseizoen opende. De Pupil van de Week schoot in tweede instantie de bal achter keepster Saadia Ayyad die ook uitkomt voor het nationale team van Marokko. Over Marokko gesproken. Voor het duel werd één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aardbeving die dit land onlangs teisterde en van de doden van de overstromingen in Libië.

Welgeteld twee keer kwam DWOW in de eerste helft enigszins in de buurt van keepster Laura Hummel. Het team parkeerde de bus waardoor een eenzijdig duel ontstond. Sam Bosma was de eerste in de rij die Libertas op voorsprong had moeten zetten. Na een mooie combinatie met Silke van der Wal verscheen zij frank en vrij voor keepster Saadia Ayyad. Een kopbal van Silke van der Wal ging daarna rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Een aantal ingestudeerde vrije trappen leidde wel tot een mogelijkheid maar werd geen kans. Het was Fabiënne Rood die door een blok een doelpunt van Jeanine Bosma voorkwam. Drie minuten voor rust lanceerde Silke van der Wal op prachtige wijze Thirza Leistra die de bal net naast het doel schoot. Daphne Schippers kreeg de eerste kans van DWOW, maar een uitgestoken voet van Laura Hummel voorkwam een doelpunt.

Direct na rust had Sam Bosma zelf de trekker moeten overhalen i.p.v. de bal af te leggen op Silke van der Wal. Nu smoorde een prachtige aanval in schoonheid. Een minuut later lag de bal wel in het doel. Silke van der Wal schoot onverwachts en door de benen van Daphne Schipper de bal achter Romy Abbink die de tweede helft het doel verdedigde van DWOW.

Thirza Leistra zette Libertas met een flipperkastdoelpunt op een 2-0 voorsprong. Manon Roosje loste daarna een waarschuwingskost. Uit de intrap die daarop volgde werd spits Noa Hulzebos bereikt. Zij werd door Jildou Koning in het doelgebied naar beneden getrokken. De terecht gegeven penalty was voor Manon Roosjen een buitenkansje en zij liet deze dan ook niet onbenut.

Jildou Koning kreeg in het vervolg van de wedstrijd nog wel de kans om haar fout goed te maken, maar deze was niet aan haar besteed. De keiharde punter van Neeltsje Visser uit een intrap werd afgekeurd omdat de keepster de bal niet had aangeraakt. De spits van DWOW, Noa Hulzebos, werd uiteindelijk de gevierde vrouw bij DWOW. Met haar doelpunt bezorgde zij haar team één punt. Hulzebos kreeg zelfs nog een kans om de volle buit mee te nemen over de Afsluitdijk. Dit was zeker niet verdiend geweest. Een noviteit was de 10-meter trap die Libertas, na zes overtredingen, voor het eerst sinds haar prille bestaan tegen kreeg.

De wedstrijdsponsors waren Bakkerij Van Eck uit Damwâld en HR Piping uit Sumar.

Meer info: Eredivisie Vrouwen