- 21:05
Al-Andalus
2 3

Moeizame overwinning voor zaalvoetballers IJsselmeervogels

Vrijdag 29 september jl. stond de derde competitiewedstrijd van IJsselmeervogels zaal 1 op het programma. De tegenstander was F.C. Lesley Boys uit Amsterdam-Zuid. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden in Sporthal De Toekomst. IJsselmeervogels zal zich moeten revancheren van het puntenverlies van vorige week. Ook de tegenstander heeft wat goed te maken, aangezien de vorige wedstrijd van Lesley Boys werd gestaakt wegens wanordelijkheden.

Bron / Foto: IJsselmeervogels

Eerste helft
IJsselmeervogels begon gefocust aan de wedstrijd. Er werden kleine kansen gecreëerd en achterin stond het zoals gewoonlijk als een huis. Beide teams speelden zeer behoudend voetbal in de beginfase van de wedstrijd, waardoor de goals uitbleven.

Er was een spectaculaire ‘rush’ van Joshua Duyst voor nodig om de wedstrijd open te breken. Hij speelde zijn directe tegenstander door de benen en liet vervolgens de rest van de verdediging achter zich. Met een kiezelhard schot in de linkeronderhoek tekende hij voor een verdiende 1-0.

Na deze goal zakte IJsselmeervogels wat meer in. Lesley Boys maakte meer en meer het spel, wat ervoor zorgde dat IJsselmeervogels steeds verder naar achteren werd gedreven. Na een aantal mislukte aanvallen, was het dan toch raak. Lesley Boys scoorde vanuit een ingestudeerde intrap. Deze werd snoeihard richting de tweede paal geschoten en gemakkelijk binnen getikt, mede door onoplettendheid bij de verdediging van de Vogels. Vlak na de gelijkmaker floot de scheidsrechter af voor het einde van de eerste helft.

Tweede helft
In de rust werd de tactiek van de Vogels volledig omgegooid. Waar IJsselmeervogels in de eerste helft de tegenstander liet opbouwen, was het de bedoeling om in de tweede helft intensief druk te zetten. Met een nieuw strijdplan gingen de Vogels de tweede helft in. Hierin ging Lesley Boys verder waar het gebleven was, namelijk continu de bal in de ploeg houden. De wisseling van tactiek wierp in de beginfase nog niet zijn vruchten af. Lesley Boys wist na een aantal minuten aanvallen wederom te scoren. Mede door een slap verdedigend IJsselmeervogels, kon de tegenstander gemakkelijk door de verdediging heen combineren. Genoeg werk aan de winkel voor de Vogels, die met nog een kwartier op de klok tegen een 1-2 achterstand aankeken.

IJsselmeervogels begon nu wél druk te zetten op de tegenstander, waardoor de Vogels steeds snel de bal weer in het bezit hadden. Hierdoor kregen de Vogels steeds meer kansen om de gelijkmaker te maken. Een goed georganiseerde verdediging van de tegenstander gooide echter vaak roet in het eten. Totdat Jelle Priem het op zijn heupen kreeg. De flexibele spits van IJsselmeervogels wist de verdedigers van Lesley Boys slalommend te passeren en schoof de bal langs de keeper: 2-2.

Het was een bevrijdende treffer voor IJsselmeervogels, dat nu ook het geloof in een overwinning terug begon te krijgen. Lesley Boys raakte in paniek en bovendien ook vermoeid. De conditie van de kleine spelersselectie van de Amsterdammers raakte op, terwijl de Vogels nog vol zaten met energie. IJsselmeervogels zette alle zeilen bij om Lesley Boys kapot te spelen in de slotfase.

En dit gebeurde ook! Na een paar goede combinaties kwam de bal aan bij Jelle Priem aan de linkerkant van het veld. Vanuit een moeilijke hoek wist Jelle een klein gaatje te vinden tussen de verdediging en de keeper. Het resulteerde in een venijnig schot in de linkeronderhoek: 3-2. Deze goal bleek uiteindelijk de winnende te zijn, aangezien de Amsterdammers niet meer in staat waren om gevaarlijk te zijn voor het rode doel.

Met deze moeizame overwinning, weet IJsselmeervogels zaal 1 de kater van vorige week weg te spoelen. Met 6 punten uit 3 wedstrijden staan de Vogels op een gedeelde derde plek in de Hoofdklasse. Volgende week staat er een midweekse speeldag op het programma. Op woensdag 4 oktober wordt er een wedstrijd gespeeld in Naarden. De tegenstander is BZC’13 en de wedstrijd zal om 20:10 beginnen.

Meer info: Hoofdklasse B